islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
45,4002
EURO
53,3613
ALTIN
6.853,66
BIST
14.973,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

Hamas’la El Fetih Uzlaşma İstişarelerini Tamamladı

Hamas’la El Fetih Uzlaşma İstişarelerini Tamamladı

Mirat Haber Ajansı

Filistinli ana siyasi güöler olan Hamas ve El Fetih, uzlaşmaya varmak ve Filistin iç bölünmesini sona erdirmekle ilgili görüşmeleri ve istişareleri tamamladılar. Hamas sözcüsü Hazım Kasım, yayınlanan bir basın açıklamasında, hareketinin Filistinli gruplar tarafından Filistindeki organizasyonların yeniden yapılandırılmasına yönelik bir yol haritası üzerinde anlaşmak üzere uzun görüşmeler yaptığını söyledi. Bir üst şemsiye örgütü olan Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) ve kurumlarının yeniden düzenlenmesinin yanı sıra Filistin davasını tasfiye etmeyi amaçlayan artan tehlikelerle yüzleşmek için halk direnişini harekete geçirmeye ilişkin tartışmaların olumlu sonuçlandığı belirtilmekte.

El Fetih yaptığı açıklamada, Şam heyetinin konferansın sonuçlarıyla ilgili beş Filistinli grupla toplantılar ve istişarelerde bulunduğunu duyurdu. Konferansta, Filistinli grupların genel sekreterleri, iç bölünmeyi sona erdirme ve orantılı temsile göre özgür ve adil seçimler yoluyla barışçıl bir güç aktarımı taahhüdü vermeyi kabul ettiler. Filistin iki ayrı bölge olarak Batı Şeria ve Gazze bölgelerine ayrılmış halde. Batı Şeria laik ve sosyalist ağırlıklı El Fetih tarafından idare edilirken Gazze İslamcı yönelimdeki Hamas tarafından yönetilmekte. İki parti aralarındaki anlaşmazlıklar ve seçim meşruiyeti sorunları sonucunda birbiriyle gerilimli durumdaydı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.