islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2646
EURO
36,9489
ALTIN
3.031,32
BIST
8.749,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail’in Filistinlilere Karşı Uyguladığı Şiddet Soykırım Fiilidir

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail’in Filistinlilere Karşı Uyguladığı Şiddet Soykırım Fiilidir
14 Mayıs 2024 15:43
A+
A-

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail’in Filistinlilere Karşı Uyguladığı Şiddet Soykırım Fiilidir

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail’in Filistinlilere karşı uyguladığı sistematik şiddeti soykırım fiili olarak nitelendirerek uluslararası toplumu İsrail’in insan hakları ihlallerine karşı daha etkili bir şekilde hareket etmeye çağırdı. Türkiye’nin net duruşu ve Filistin’e verdiği destek vurgulanırken, İsrail’in sivil Filistinlilere yönelik saldırılarının insanlık suçu olduğu net bir şekilde ifade edildi.

Dışişleri Bakanı Fidan, şunları söyledi:

“Herkes biliyordu ki bir patlama olacak ve bu patlama 7 Ekim’de oldu. Tabii 7 Ekim’de biz sivillerin öldürülmesini Türkiye olarak kınadık. Bu bizim prensibimiz. Ama aynı şekilde İsrail’in daha sonra binlerce masum Filistinliyi sistematik bir şekilde sadece bir gün için değil yedi aydır sistematik bir şekilde öldürmesi, milyonlarca insanı yerlerinden etmesi ve koca bir yerleşim yerini yaşanamaz hale getirmesi, bir insanlık suçudur. Bu bir soykırım teşebbüsüdür, soykırım fiilidir.”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Açıklamaları

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü şiddeti sert bir dille eleştirdi. İsrail’in binlerce masum Filistinliyi sistematik bir şekilde öldürmesini ve milyonlarca insanı yerlerinden etmesini soykırım fiili olarak nitelendiren Fidan, uluslararası toplumun sessizliğine dikkat çekti.

İsrail’in İşgalci Politikaları ve Filistinlilere Yönelik Şiddet

Fidan, Filistin-İsrail meselesinde İsrail’in işgalci bir güç olduğunu ve Filistinlilere yönelik şiddetin sistematik olduğunu vurguladı. İsrail’in yedi ay boyunca sistematik bir şekilde binlerce masum Filistinliyi öldürmesi ve yerlerinden etmesi, insanlık suçlarına ve soykırım teşebbüsüne yol açmaktadır.

Uluslararası Toplumun İsrail’e Karşı Tutumu

Dışişleri Bakanı Fidan, uluslararası toplumun İsrail’in Filistinlilere karşı işlediği insan hakları ihlallerine karşı daha etkili bir şekilde hareket etmesi gerektiğini belirtti. İsrail’in sivil Filistinlilere yönelik saldırılarına karşı sessiz kalan uluslararası toplumun, bu insanlık suçlarına karşı tavrını netleştirmesi gerektiği vurgulandı.

Türkiye’nin Net Duruşu ve Filistin’e Destek

Türkiye, İsrail’in Filistinlilere yönelik şiddetine karşı net bir duruş sergiliyor ve Filistin halkının yanında yer alıyor. Dışişleri Bakanı Fidan, Türkiye’nin İsrail’in işgalci politikalarına karşı çıkmaya ve Filistin halkının haklarını savunmaya devam edeceğini belirtti. Türkiye’nin, insanlık suçlarına karşı sessiz kalmayarak, adil bir barışın sağlanması için mücadele ettiği vurgulandı.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.