islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3891
EURO
34,6186
ALTIN
2.389,28
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

NAMAZ KILAN İNSANLA KILMAYAN İNSAN

NAMAZ KILAN İNSANLA KILMAYAN İNSAN
25 Temmuz 2021 08:14
A+
A-

Dr. Vehbi KARAKAŞ 

Namaz kılan insanın kendine hayrı var: Namazıyla kendini cennete kavuşturuyor. 

Ana-babasına hayrı var: Her namazda onların cennete kavuşması için Allah’a yalvarıyor. 

Bütün müminlere hayrı var: Her namazda küstüğü ve küstürdüğü herkes dahil, bütün müminlere cennete kavuşmaları için dua ediyor. 

İşte bütün bunları içine alan namazdaki dualardan biri: “Ey bizim Rabbimiz! Hesabın yapılacağı gün, beni, anamı-babamı ve bütün müminleri bağışla.”

Namaz kılmayan insanın kendine hayrı yok: Kendi elleriyle kendini cehenneme atıyor. 

Ana-babasına hayrı yok: Bir çocuğun ana-babasına en büyük hediyesi namazdaki duadır. Onları bundan mahrum ediyor. 

Müminlere hayrı yok: Çünkü onları da namazda onlara yapacağı duadan yoksun bırakıyor. 

Namaz kılan insandan bütün kâinat ve içindeki her varlık memnun oluyor. Allah’ım! Bu insan nasıl bizim zikir arkadaşımız oldu, bizimle beraber seni andı ise, sen de bunu rahmetinle andığın cennetlik kullarının arasına al.” diyorlar. 

Namaz kılmayan insandan da bütün evren ve içindeki her varlık davacı oluyor: Allah’ım! Bu insan nasıl hikmetle yaratılan bu evreni ve içindeki varlıkları anlamsız ve başıboş gördüyse, nasıl bizim üzerimizdeki senin izlerini, cilvelerini, nakışlarını görmediyse ve nasıl seni unuttuysa sen de bunu unuttuklarının arasına at.” Diyorlar. 

Değerli kardeşlerim! Bu gerçekler ortada dururken kendimizi savunmaya kalkmayalım. Namaz kılan müminler iseniz, bu hakikatleri kılmayanlara ulaştıralım. Namaz kılmayanlardan iseniz, elimizi vicdanımıza koyalım. Allah’ın üzerimizdeki en büyük hakkı olan namazı kılmaya başlayalım, kul haklarına tecavüzden de sakınalım, ahirette rezil rüsva olmaktan korkalım. Haydi bakalım hepinizden gerekeni yaptığınıza dair müjdeli haberler bekliyorum. Allah yâr ve yardımcınız olsun.

Selam ve sevgilerimle. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.