islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3793
EURO
34,7360
ALTIN
2.408,24
BIST
10.101,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Brezilya Amazonları’nda Ocakta ‘Ormansızlaştırılan’ Alan Manhattan’dan 7 Kat Büyük

Brezilya Amazonları’nda Ocakta ‘Ormansızlaştırılan’ Alan Manhattan’dan 7 Kat Büyük
12 Şubat 2022 14:09
A+
A-

Brezilya hükümetinin uydu verileri, Brezilya Amazonları’nda ocakta kesilen ağaç sayısının geçen yılın aynı ayına kıyasla 5 kat daha fazla olduğunu ortaya çıkardı. BBC’de yer alan habere göre, Brezilya Amazonları’nda ağaç kesimi giderek ciddi boyutlara ulaşıyor.

Brezilya uzay ajansı verileri, ülkenin Amazonlarında geçen ay ormansızlaştırılan alanın önceki yılın aynı ayından 5 kat daha fazla olduğunu ve bu verilerin, kayıtların tutulmaya başlandığı 2015’ten bu yana en yüksek ağaç kesim oranı olduğunu gösterdi.

Ocak ayında ormansızlaştırmanın toplam 430 kilometrekare olduğu belirtilirken ormansızlaştırılan bölgenin Manhattan’dan 7 kat daha büyük bir alan olduğuna işaret edildi. Çevreciler, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’yu, ormansızlaşmanın artmasına izin vermekle suçluyor. Greenpeace Brezilya’dan Cristiane Mazzetti, “Yeni veriler, hükümetin eylemlerinin ‘yeşil aklama’ kampanyalarıyla nasıl çeliştiğini bir kez daha ortaya koyuyor.” dedi. Amazonlarda yaşayan yerli topluluklar da yağmur ormanlarını ve yaşam tarzlarını korumak için mücadele ediyor. Bolsonaro, bölge için çevre korumasını zayıflatmış ve hükümetin yoksulluğu azaltmak için bölgeyi kullanması gerektiğini savunmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.