islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4151
EURO
34,7918
ALTIN
2.432,79
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C

Alman Tasarrufu

Alman Tasarrufu
29 Temmuz 2022 10:44
A+
A-

Rusya’nın gaz arzını önemli oranda azalttığı Almanya çeşitli önlemlere gidiyor. İlk olarak kamu binalarını karartan Almanya, Hannover kentinde de sıcak su kullanılmayacağını açıkladı.

24 Şubat tarihinde Ukrayna ile savaşa giren Rusya’nın, Avrupayı baz alan yaptırımları Almanya’da hissedilmeye başladı.

Enerji bakımından Rusya’ya bağlı olan en güçlü ülke olduğu değerlendirilen Almanya da, artırılan gaz ve elektrik fiyatları sonrasında bir takım önlemler almaya başladı. İlk olarak ışıkları kapatmayı hedef alan Almanya, yaklaşık 200 kamu binasının 3-4 hafta süreyle ışıklandırılmayacağını açıkladı.

SICAK SU OLMAYACAK 
Işığın hemen ardından gelen bir diğer önlem ise sıcak su için. Rusya, Almanya’nın gaz arzını önemli ölçüde azalttıktan sonra ülkenin kuzeyindeki Hannover kenti, enerji tasarrufu amacıyla kamu binalarında veya yüzme havuzlarında, spor salonlarında ve spor salonlarındaki duşlarda el yıkamak için sıcak suyun artık mevcut olmayacağına karar verdi.

HALKA AÇIK ÇEŞMELER KAPATILIYOR 
Enerji tasarrufu için halka açık çeşmeler de kapatılırken, belediye binası ve müzeler gibi büyük binalarda gece ışıkları olmayacak. Belediye Başkanı Belit Onay, hedefin büyük şehirler için önemli bir zorluk teşkil eden “yaklaşan gaz kıtlığına” tepki olarak şehrin enerji tüketimini yüzde 15 azaltmak olduğunu söyledi.

ODA SICAKLIĞI 20 DERECE İLE SINIRLI 
Bir diğer önlem olarak da, kamu binalarında her yıl nisan ayından eylül ayının sonuna kadar ısıtma yapılmayacak, oda sıcaklıkları yılın geri kalanında maksimum 20 derece ile sınırlı olacak.

Almanlara kapsamlı gaz azaltma önlemleri ve enerji faturalarında ek ücretler beklemeleri söylendi. Bir diğer yandan AB, bu kış Rus gazına olan talebi yüzde 15 oranında düşürmeyi kabul etti.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar
  1. ŞABAN DOĞAN dedi ki:

    pandemi ve akabinde Rusya Ukrayna savaşının patlak vermesiyle tedarik zincirinde ki aksamaları ve uygulanan kapitalist sistemin neticesinde oluşan küresel daralmadan dolayı “Kiriz en çok Türkiye’yi vurdu” yorumunu yapanların okuması gereken bir haber.
    Almanya’nın aldığı bu kararlar Türkiye’de alınsa, heralde yer yerinden oynardı.