islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4993
EURO
34,8567
ALTIN
2.441,37
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

İSRAİL’DEN HASTANELERE HAZIRLIKLI OLUN TALİMATI

İSRAİL’DEN HASTANELERE HAZIRLIKLI OLUN TALİMATI
10 Ocak 2024 10:36
A+
A-

İsrail’de Hizbullah ile gerginlik arttı. Hastanelere binlerce yaralı için hazırlık talimatı verildi. Kuzeydeki sağlık kuruluşları, acil durum moduna geçebilmek için önlemler alıyor. İsrail Sağlık Bakanlığı, yurt dışından yedek doktorlar ayarlayarak personel hazırlığını sürdürüyor. Ülkenin kuzeyindeki hastaneler, yüzde 50 doluluk oranını koruyarak acil durumda hızla hareket etme talimatı aldı. Ayrıca, dünyanın farklı yerlerinden gelen gönüllü Yahudi doktorlar, ihtiyaç halinde yardım için çağrılacak. Son suikastlar sonrası İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki çatışma tırmanıyor.

İsrail’de Hizbullah ile yaşanan gerginlik, son suikastlarla birlikte derinleşiyor. Ülkenin kuzeyindeki sağlık kuruluşlarına, olası binlerce yaralıya karşı acil hazırlık yapma talimatı verildi. İsrail Sağlık Bakanlığı, kuzeydeki hastanelere “ıssız ada moduna” geçme çağrısı yaparak, tıbbi malzeme, ilaç ve yiyecek stoklamalarını istedi. Ayrıca, acil durum moduna geçebilme ve yaralıları sığınaklarda kabul etme kapasitelerini koruma talimatı verdi.

Sağlık personelinin yaralanması veya yedek hizmete katılması durumunda hazırlıklı olma amacıyla yurt dışından yedek doktorlar ayarlanıyor. İsrail Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Moshe Bar Siman Tov, tüm hastanelere 24 saat içinde acil durum moduna geçebilecek şekilde hazır olma talimatını iletti. Zorunlu durumlarda hastalar barınaklara taşınacak, taburcu edilebilecekler taburcu edilecek ve yoğun bir yaralı akınına karşı hazırlıklar hızla devam ediyor.

Öte yandan, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen “gönüllü olarak İsrail’e yardım etme isteklerini dile getiren” yaklaşık 7 bin Yahudi doktor bulunuyor. Bu doktorlar, ihtiyaç durumunda İsrail’e gelmeye çağrılacak. İsrail’in Lübnan’da gerçekleştirdiği suikastlar, Hizbullah ile İsrail ordusu arasındaki çatışmaları arttırarak bölgedeki gerginliği yükseltiyor.

HABER YORUM

Ortadoğu’nun tam ortasına bir çıban başı olarak yerleştirilen İsrail, kana doymuyor. Gazze şeridinde yaptığı soykırımdan sonra Lübnan’a yönelen İsrail, bir taraftan hastanelere hazır olun talimatı verdi. Diğer taraftan da Gazze ve Batı Şeria’da zulmüne tam gaz devam ediyor.

Bütün dünyayı ateş çemberine sokmak isteyen İsrail ve ABD, Müslümanlara açtığı bu savaş ile kendi sonlarını hazırladıkları yönünde ki kanaatimizi bir kez daha dile getirmek istiyoruz. Çünkü zulüm ile abad olunmaz…

Bizim burada ki serzenişimiz, bu olay patlak vermesinden bu yana İslam ülkelerinde ki liderlere… Savaş devam ederken, İslam ülkeleri liderlerinden hafif yollu tenkitlere bile tahammül edemeyen İsrail, bu liderlere “Kesin sesinizi…” Diyerek pota koymuş, onlarda abilerinin sözüne itaat ederek seslerini kesmişlerdi.

“Gün olur devran döner de İslam ülkeleri bir araya gelebilir mi?”. Onu şu an için bilemiyoruz. Ama böyle bir şeyin gerçekleşmesi, yakın zamanda pek mümkün görünmüyor.

Masum Gazze ve Batı Şeria halkına kan kusturan İsrail zulmüne devam ederken, biz dahil bu vahşete sessiz kalanlar, ahirette bunun hesabını nasıl verir onu da bilemiyoruz.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

 

ETİKETLER: Hizbullah, İsrail, Manşet