islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4487
EURO
34,7895
ALTIN
2.446,57
BIST
9.940,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

AB Seyahat Yasağını Balkanlara Genişletti

AB Seyahat Yasağını Balkanlara Genişletti

Mirat Haber Ajansı

Avrupa Birliği, koronavirüs epidemiyolojik konumları nedeniyle Batı Balkan ülkeleri Sırbistan ve Karadağ’ın vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerine gitmesine izin verilmesi gereken ülkeler listesinden çıkarırken turistlerin de bu ülkelere gitmemesine karar verdi. Avrupa Birliği Komisyonu 16 Temmuz’da üye devletleri Cezayir, Avustralya, Kanada, Gürcistan, Japonya, Fas, Yeni Zelanda, Ruanda, Güney Kore, Tayland, Tunus ve Uruguay olmak üzere 12 ülkenin sakinleri için seyahat kısıtlamalarını kademeli olarak kaldırmaya çağırdı. Buna ek olarak konsey, Çin vatandaşlarına yönelik kısıtlamanın karşılıklılık teyide tabi olarak kaldırılması gerektiğini söyledi.

AB diplomatları bu hafta başında Sırbistan ve Karadağ’ın yakın zamanda koronavirüs vakalarındaki ani artışlar nedeniyle güvenli listeden çıkarılacağını sızdırmıştı. Dün Sırbistan’da yaklaşık 20 bin enfeksiyon ve 450 ölüm ortaya çıkmışken, Karadağ hükümeti 1.287 enfeksiyon ve 24 ölüm bildirdi. Her iki Balkan ülkesi de AB’nin 30 Haziran’da yayınladığı listeye dahil edildi. Liste iki haftada bir gözden geçiriliyor. Üye devletler için bağlayıcı değil, ancak Avrupa Birliğinin yürütme organı Avrupa Komisyonu, üyelere, tek yanlı karar verilmeden önce, Türkiye gibi listelenmemiş üçüncü ülkeler için seyahat kısıtlamalarını kaldırmaması talimatını verdi. Sırbistan ve Karadağ Ortodoks ağırlıklı ülkeler ancak Müslüman azınlıklara sahip.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.