islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Türk Ateşenin Türkmenistan’daki Gizemli Ölümü

Türk Ateşenin Türkmenistan’daki Gizemli Ölümü

Mirat Haber Ajansı

Aşkabat’taki Türk büyükelçiliğinde ateşe olan Kemal Uçkun, Ocak 2018’den beri Türkmenistan’da konuşlanmıştı. 27 Haziran’da, Uçkun iki gün önce başlayan öksürük krizinin muhtemelen ciddi bir şey olduğunu fark etti. Türkmen başkenti Aşkabat’ta bir hastaneye gitti ve burada solunum problemleri ile kabul edildi ve zatürre tedavisi gördü. Ama buradan canlı ayrılmadı. Türkmenistan’daki resmi kayıtlara göre, din işleri müşaviri Uçkun, Türkmen yetkililerin zatürreye atfettiği ani ölüm dalgasının ortasında zatürre ile hastaneye kaldırıldıktan sonra kalp yetmezliğinden öldü. Ancak Uçkun’un ölümüne yol açan olayların sırasını bilen bir kişi, diplomatın COVID-19’dan öldüğünü söylüyor. Konuşmasına misilleme korkusu üzerine anonim kalmak isteyen kaynak, Amerika’nın Özgürlük Radyosu’na Türkmen yetkililerin hükümetin Türkmenistan’da koronavirüs olmadığı iddiasına sıkıca tutunmak zorunda kalmasaydU Uçkun’un kurtarılabileceğini söyledi. Uçkun 7 Temmuz gecesi vefat etti. Kısa bir süre sonra Türkiye’den özel olarak gönderilen bir uçak cesetini defnedilmek üzere evine götürdü.

Kaynağa göre, Uçkun zatürre için tedavi altına alındı ​​ve Aşkabat hastanesindeki doktorlar ona antibiyotik verdi. Türk diplomatın durumu kötüleştikçe tıbbi kayıtlarını aldı ve görüşlerini almak için Türkiye’deki birkaç doktora yolladı. Türkiye’deki bu doktorlar, Uçkun’un koronavirüse sahip olduğunu ve Uçkun’un derhal tedavi için Türkiye’ye dönmesini önerdiğinden yüzde 90’dan fazla emindi. Ancak Türkmen yetkililer, Türk tıbbi tahliye uçağının Türkmenistan’a uçmasına izin vermeyi reddetti. Aşkabat’a uçuş izni Uçkun’un ölümünden iki gün sonra sadece 9 Temmuz’da verildi. Uçkun Türk doktorlarının görüşlerini almasından ölümüne kadar Aşkabat hastanesindeki doktorlar ona antibiyotik tedavisi vermeye devam ettiler. Uçkun antiviral tedavi isteyeceğini biliyordu. Ancak Aşkabat hastanesindeki doktorlar, virüsleri öldüremedikleri için viral enfeksiyonlara karşı etkisiz olan antibiyotiklerle tedavi etmeye devam ettiler. Türkmen yetkililer ülkede koronavirüs vakası bulunmadığı konusunda ısrar ediyorlar. Türkmenistan’ın komşuları Kazakistan, Özbekistan, Afganistan ve İran on binlerce COVID-19 vakası kaydetti. Türkmenistan’ın gayri resmi bilgileri, virüsün zaten ülkede etkin olduğunu gösteriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.