islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
ALTIN
2.302,59
BIST
9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

ABD Avrupa’ya 500 Ek Asker Gönderecek

ABD Avrupa’ya 500 Ek Asker Gönderecek

ABD Savunma Bakanlığından üst düzey bir yetkili, Savunma Bakanı Lloyd Austin’in Avrupa’ya 500 ek asker sevk edilmesi için orduya talimat verdiğini açıkladı. Yetkili, Rusya’nın şu anda Ukrayna çevresine yığdığı kuvvetin neredeyse tamamını Ukrayna topraklarına soktuğunu ve Rus ordusunun şu ana kadar Ukrayna’ya 625’ten fazla füze fırlattığını söyledi.

Gazetecilere açıklamada bulunan ABD’li üst düzey bir savunma yetkilisi, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘RUS ORDUSU 625’TEN FAZLA FÜZE FIRLATTI’ 
Yetkili, Rusya’nın şu anda Ukrayna çevresine yığdığı kuvvetin neredeyse tamamını Ukrayna topraklarına soktuğunu ve Rus ordusunun şu ana kadar Ukrayna’ya 625’ten fazla füze fırlattığını söyledi.

EK ASKER TALİMATI 
Savunma yetkilisi, Bakan Austin’in Avrupa’daki ABD güçlerine destek amacıyla 500 ek asker daha gönderilmesi için talimat verdiğini duyurdu. Bu sevkiyatla birlikte ABD’nin Avrupa’daki toplam asker sayısının 100 bin civarına ulaştığını kaydeden yetkili, bu güce Yunanistan’ın Sauda üssüne gönderilen KC-135 tanker uçağı personeli ile Almanya’ya gönderilen bir bakım birliğinin ve diğer lojistik destek birliklerinin de dahil olduğunu söyledi.
Rusya’nın Suriye’den Ukrayna’da savaşmak üzere savaşçı topladığı iddialarına yanıt veren üst düzey yetkili, bu haberlerin doğru olduğunu söyledi. Yetkili, “Savaş için Suriyelileri toplamaya çalıştıklarını biliyoruz.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.