islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3433
EURO
35,1097
ALTIN
2.308,93
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Başkan Erdoğan’ın Arabuluculuk Faaliyetlerine Övgüler Yağdı

Başkan Erdoğan’ın Arabuluculuk Faaliyetlerine Övgüler Yağdı
31 Mart 2022 09:27
A+
A-

Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında arabulucu oldu. Antalya Diplomasi Forumu’ndan sonra İstanbul 2. kez tarihi zirveye ev sahipliği yaptı. Başkan Erdoğan’ın Rusya ve Ukrayna arasında yürüttüğü arabuluculuk faaliyetleri dünya basınında büyük yankı uyandırdı. Hollanda’nın en yüksek tirajlı gazetelerinden biri, Başkan Erdoğan’a barış girişimlerinden dolayı “Nobel Barış Ödülü” verilebileceğini yazdı. Açıklama ise gazeteci Saskia Van Westhreenen’den geldi.

Türkiye’nin Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın sonlanması için yürüttüğü çabalar sonuç verdi.

İSTANBUL’DA TARİHE GEÇEN ZİRVE 
Büyük bir diplomatik başarıyla, Moskova ve Kiev yönetiminden temsilciler, ikinci kez Türkiye’nin arabuluculuğuyla İstanbul’da buluştu. İstanbul’da gerçekleşen tarihi zirve, tüm dünyada geniş yankı uyandırdı.

TÜRKİYE İÇİN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER 
Hollanda’nın yüksek tirajlı gazeteleri arasında yer alan Algemeen Dagblad’in baş haber sorumlusu Saskia Van Westhreenen de Türkiye’nin bu başarısına vurgu yapan bir makale kaleme aldı. Makalede, Ukrayna-Rusya savaşının sona ermesi için Başkan Erdoğan’ın gösterdiği yoğun diplomasi trafiğine vurgu yaptı. Başkan Erdoğan’ın girişimlerinden övgü dolu sözlerle bahsetti. Hollandalı gazeteci, makalesinde, ‘Ukrayna-Rusya Savaşının sona ermesi ve barışın sağlanması konusunda yaptığı çalışmalar nedeniyle Başkan Erdoğan’a Nobel Barış Ödülü verilebilir. Bu kimin aklına gelebilirdi?’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.