islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5450
EURO
34,7490
ALTIN
2.488,22
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

ABD Bunağından Yine Küstah Açıklama!

ABD Bunağından Yine Küstah Açıklama!
26 Nisan 2022 10:30
A+
A-

ABD Başkanı Bunak Joe Biden, 1915 olaylarına ilişkin açıklamasında “soykırım” ifadesini yeniden kullanmış. Ve Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlut Çavuşoğlu’ndan da hak ettiği cevabı anında almış.

Çavuşoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bazı Batılı liderler son günlerde “soykırımın” ancak mahkeme kararıyla tespit edilebileceğini savunuyor. Doğru! Aynı kişilerin, yetkili bir mahkeme kararı olmadan 1915 olayları için “soykırım” kelimesini siyasi saiklerle kullanmaları ise ikiyüzlülüklerinin en bariz örneğidir” dedi.

Soykırım” kelimesini en son kullanacak olan ülke, hâlâ dişlerinden kan damlayan vahşi ABD’dir. 100 milyon Kızılderili’yi katleden ve 35 milyonunu da köleleştiren Amerika ve bilumum emperyalist ülkelerin durumunu “Medeniyetler Diyaloğu” kitabında Roger Garaudy şu şekilde ifade ediyor: Batılılar 100 milyonu aşkın Amerika’nın asıl yerlisi olan Kızılderilileri öldürerek dünyada daha önce benzeri görülmemiş bir soykırım yaptı. Bunun ardından üç yüz yıl süren köle ticareti sırasında en az yüz milyon Afrikalıyı da öldürerek bir başka akıl almaz soykırımı gerçekleştirmiştir. Tüm bu soykırımların altında Amerika’ya yerleşen ve bugünkü ABD’nin temelini atan Batılılar vardır.”

1915 Ermeni katliamını görmezden gelerek tarihi tersine çevirmeye çalışan, başta Amerika olmak üzere bütün Batılı güçler, kendi tarihlerindeki soykırımlarını unutturarak parlamentolarında Türkiye’yi “soykırım yapmıştır” diye ilan etmeleri tam bir utanmazlıktır, hayâsızlıktır, alçaklıktır.

Mazlum milletlerin topraklarına el korken, her türlü vahşeti normal kabul eden ve “Merd-i kıptî, şecaat arz edeyim derken sirkatin söyler” tavrıyla itirafta da bulunurlar. Fransa’nın eski Cumhurbaşkanlarından François Mitterrand, Le Figaro gazetesine 1998’de verdiği mülakatta, “O ülkelerde bir soykırım yaşanması o kadar da önemli bir şey değil” ifadesini –hem de yüzü kızarmadan- kullanması hâlâ uluslararası kamuoyunca bilinen bir gerçektir.

İsterseniz bugün kasıla kasıla medenî(!) olduklarını iddia eden Batı ülkelerinin günah galerisine kısaca göz atıp yaptıkları katliam ve soykırımların çok az bir kısmından örnekler verelim:

Fransa, 1994 yılında Ruanda’da İnsanlık tarihinin en büyük soykırımlarından kabul edilen ve 800 bin kişinin öldüğü soykırımı gerçekleştirmiştir.   

İkinci Dünya Savaşında, “Almanlara karşı Fransa saflarında çarpışmak için asker gönderirlerse” Cezayir’e bağımsızlık vaadinde bulunan Fransa, Cezayirli askerlerin katkısıyla savaşı kazanmasına rağmen kalleşlik yapıp sözünde durmamış ve Cezayir’de Fransa’nın galibiyeti haberi üzerine başlatılan bağımsızlık gösterilerinde binlerce Cezayirli, Fransız askerleri tarafından öldürülmüştür. 1954’ten 1962 yılına kadarki Cezayir’in bağımsızlık mücadelesinde 1 milyon Cezayirli hayatını kaybetti.

İngiltere de tarihte, dünya ülkelerinin yaklaşık %80’ini işgal etmişti. İngiltere’ye “güneşin batmadığı yer” denmesinin sebebi, İngiltere’de güneş battığında, İngiliz sömürgesi olan başka bir ülkede doğuyor olmasındandır. İngilizlerin bu zamana kadar hiç işgal etmediği 22 şanslı ülke var, fakat bu ülkeleri de başkaları işgal etmiştir.

İngilizlere göre beyaz derili Amerikalı ve Avrupalıların dışında kalanlar III. sınıf insanlardır. Bunlara kesinlikle saygı duyulmaz, bunlar İngilizlere hizmet etmek ve vatanlarıyla birlikte sömürülmek için yaratılmış kölelerdir. Bu kibirde ve inançta olan bir ülke, kendi dışındakilere hiç merhametli olur mu? Ki olmamıştır zaten.

İngilizler, tüm dünyanın gözleri önünde 1800 ile 1960 yılları arasında yapmış olduğu katliamlarla 2 ile 5 milyon arasında insanın ölümüne neden olmuştur. Tekstilde İngiltere ile rekabet ettikleri gerekçesiyle, 40 bin Hint çıkrık ustasının elleri kesilmiştir.

Kenyalılar 1952-1960 arasında topraklarına gelen İngiliz işgalcilere karşı ayaklandı. İngiliz kuvvetleri 1950’li yıllarda Kenya’da Mau Mau ayaklanmasını bastırırken, 310 bin insanı toplama kamplarına kapattı, 1 milyondan fazla insanı da işgal ettikleri köylerde tuttu. Olaylar sırasında 100 bin insan canavarca yöntemlerle öldürüldü.

Bugün de dünyayı kana bulayan, kendilerini medenî(!) diye pazarlayan bu emperyalist Batı ülkeleridir. Ortadoğu, Afrika ve Asya’da dökülen kanların gerisinde, başta ABD olmak üzere hep bu emperyalist, kan emici vampir ülkeler vardır. Şimdi kalkmış utanmadan bizlere “soykırım” dersi veriyorlar. Hadi oradan, hadi oradan.

Musab SEYİTHAN

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.