islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

ABD DAĞILIYOR MU?

ABD DAĞILIYOR MU?
27 Ocak 2024 13:00
A+
A-

ABD’de ki iç anlaşmazlık tamamıyla derinleşiyor. Çıkan kiriz böylelikle “ABD Dağılıyor mu?” sorularının sorulmasına neden oluyor.

ABD Başkanı Joe Biden ve Texas eyaleti arasındaki ‘sınır anlaşmazlığı’ nedeniyle, ABD’nin 25 eyaleti, Cumhuriyetçi valilerin liderliğinde, Texas’ı destekleyen bir bildiri yayınladı. Bu bildiri, ayrıca Biden’ı yasa dışı göçe karşı ülkeyi savunmasız bırakmakla suçluyor. ABD Anayasa Mahkemesi’nin Meksika sınırındaki tel örgülerin kaldırılması kararı, Texas Valisi Gregg Abbott’un karşı çıkışı ve bu tel örgülerin yeniden çekileceği restiyle daha da karmaşık bir hal aldı.

 Biden ve Texas Arasındaki Sınır Anlaşmazlığı:

ABD Başkanı Joe Biden ile Texas arasındaki sınır güvenliği anlaşmazlığı, ülke genelinde bütünüyle endişe yarattı. “ABD dağılıyor mu?” sorusu, 25 eyaletin bu krize müdahil olmasıyla gündeme geldi. Özellikle Cumhuriyetçi valiler, Biden’ı yasa dışı göç konusunda ülkeyi savunmasız bırakmakla suçluyor. Ayrıca ABD’de ki bu durum, ulusal birliği tehdit eden bir krize dönüşüyor.

Anayasa Mahkemesi Kararı ve Eyaletlerin Tepkisi:

Anayasa Mahkemesi’nin Meksika sınırındaki tel örgülerin kaldırılması kararı, tartışmaları alevlendirdi. Texas Valisi Abbott, federal hükümetin kararına karşı çıkarak, tel örgülerin yeniden çekileceğini duyurdu. 25 eyaletin valileri, ortak bir bildiriyle Texas’a destek verdi. “ABD dağılıyor mu?” sorusu, bu bölünmüşlüğü daha da derinleştiriyor.

Trump’ın Müdahalesi ve İç Savaş Tehlikesi.

ABD eski Başkanı Donald Trump, krize müdahil olarak tüm eyaletlere Texas’a asker gönderme çağrısında bulundu. Bu çağrı, federal güçler ile eyalet güçleri arasında çatışma riskini de artırıyor. “ABD dağılıyor mu?” endişesi, özellikle bu potansiyel çatışma ile daha da gerçekçi bir hal alıyor. Adalet Bakanlığı’nın Texas’a dava tehdidi ve eyaletlerin maddi destek sözü, krizin ciddiyetini gözler önüne seriyor.

ABD’de yaşanan bu sınır güvenliği krizi, ülkenin siyasi yapısında derin çatlaklar oluşturuyor. “ABD dağılıyor mu?” sorusu, federal ve eyalet hükümetleri arasındaki anlaşmazlığın boyutunu vurguluyor. Bunun yanı sıra iç savaş ihtimali, siyasi analistler ve halk arasında tartışılıyor. Bu kriz, ABD’nin geleceği için kritik bir dönemeç olabilir. Eyaletler arası dayanışma ve federal hükümetin politikaları, ülkenin birliğini koruma konusunda belirleyici olacak. Bu durum, ABD’nin iç ve dış politikasında önemli değişikliklere yol açabilir.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE