islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4151
EURO
34,7918
ALTIN
2.432,79
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

ABD: HAMAS’I BİTİRMEK İMKANSIZ

ABD: HAMAS’I BİTİRMEK İMKANSIZ
19 Ocak 2024 12:00
A+
A-

ABD: Hamas’ı Bitirmek İmkansız

ABD, İsrail’in Hamas’ı kesinlikle yenemeyeceğini resmen kabul etti. Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bu görüşü Türkiye, Katar, BAE, Suudi Arabistan ve ayrıca Lübnan’daki temaslarında açıkça dile getirdi. Bunun yanı sıra Blinken, İsrail’in bu yeni gerçekliğe uygun hareket etmesi gerektiğini vurguladı. ABD’nin bu açıklaması, uzun süredir devam eden İsrail-Hamas çatışmasında önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor. Ayrıca, ABD yönetiminin Netanyahu’suz bir İsrail hazırlığı yaptığı da gündemde. Bu durum, dolayısıyla bölgedeki politik dengeleri ve gelecekteki stratejileri etkileyebilir.

İsrail’in Gazze’deki Başarısızlığı:

ABD’nin askeri ve mühimmat desteğine rağmen İsrail, Gazze‘de Hamas’a karşı neticede sahada başarısız oldu. Bu durum, ABD’nin Hamas’ın varlığını kabul etmesine ve bölgeden Hamas’ın silinemeyeceğine ikna olmasına yol açtı. Şimdi, Hamas dahil yeni bir Filistin yapılanması için görüşmeler yapılıyor. Bu görüşmeler, bölgedeki uzun süreli çatışmanın çözümüne yönelik umutları artırıyor.

“Z-Day After” Detayı:

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, yapılan görüşmelerde “Z-Day After” terimini kullandı. Bu terim, İsrail’in Gazze’deki katliamlarından sonraki ilk günü ve savaş sonrası durumu ifade ediyor. Blinken’ın bu terimi kullanması, Nazi Almanya’sının 1940’lardaki bombalamalarından sonra ortaya çıkan “Sıfır Günü” anlamına gelen “Z-Day” ile paralellik gösteriyor. Bu, ABD’nin bölgedeki durumu ciddi bir dönüş noktası olarak gördüğünün bir işareti olabilir.

Netanyahu Sonrası Gazze Planı:

Amerikan NBC kanalının raporuna göre, ABD, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun iktidarda olmadığı bir senaryoya hazırlanıyor. Bu plan, Suudi Arabistan’ın öncülük edeceği Gazze’nin rehabilitasyonuna yönelik ve İsrail’in sonunda bir Filistin devletinin kurulmasını kabul etmesi halinde Suudi Arabistan’ın İsrail ile ilişkilerini normalleştirmesini içeriyor. Bu plan, bölge ülkelerinin “yeni ve reform yapılmış Filistin Yönetimi” ile birlikte savaş sonrası Gazze’nin yeniden inşasının bir parçası olmayı kabul ettiğini gösteriyor. Blinken, bölge ülkelerini ziyareti sırasında, savaşın bölgeye yayılmaması konusunda ve Gazze’nin güvenliğinde Türkiye’nin önemli bir rol alabileceğini de belirtti.

İki Devlete Karşı Netanyahu:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin devletinin kurulmasına karşı olduğunu ABD yönetimine bildirdi. Tel Aviv’de düzenlediği basın toplantısında, ABD medyasında yer alan “Washington yönetiminin, Netanyahu sonrası ve Filistin devletinin kurulması için hazırlık yaptığına” dair haberlere yanıt verdi. Netanyahu, BM dahil uluslararası toplum tarafından kabul edilen iki devletli çözüm önerilerini reddettiğini ve bu tutumunu ABD yönetimine de ilettiğini açıkladı. Bu açıklama, İsrail’in gelecekteki politik yönünü ve bölgedeki barış sürecine olan etkisini belirleyici olarak değerlendiriliyor.

HABER YORUM

Evet, cümle alem gördüki, Hamas’ın haklı direnişi karşısında İsrail ve ABD pes etmek zorunda kaldı.  Antony Blinken’ın “Hamas’ı bitirmek imkansız” cümlesi bunun açık itirafıdır.

Bu savaşta enkaz altında kalan Filistinliler değil, ABD, İsrail ve Batı olmuştur.

Şimdi Netenyahu denilen katil Siyonist çıkmış, Filistin Devletinin kurulmasına karşı olduğunu beyan ediyor.  Netenyahu ve Siyonistlere tekrar hatırlatalım ki, o topraklar  sizin değil Filistinlilerindir. O topraklarda devlet kurmak da Filistinlilerin hakkıdır. Sonradan oraya gelen ve yerleşen siz Yahudilere, devlet kurdurup kurdurmamak da Filistinlilerin bileceği iştir.

Eğer ABD ya da Batı ülkeleri siz Yahudileri çok seviyorlarsa, kendi ülkelerinde sizin devlet kurmanıza izin verebilirler. Böylece bütün dünya, Orta Doğuda çıban başı olan sizden kurtulur.

Dolayısıyla Netenyahu denilen katilin, Filistin devletinin kurulmasına karşı olması, bizim için hiçbir anlam ifade etmiyor. Ve etmeyecek…

MİRATHABER.COM- YOUTUBE