islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

GAZZE KASABI NETANYAHU ÇARK ETTİ

GAZZE KASABI NETANYAHU ÇARK ETTİ
11 Ocak 2024 11:50
A+
A-

Gazze kasabı Netanyahu çark etti: Gazze kasabını ‘soykırım davası’ korkusu sardı.

Siyonist ve katil İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’nde “soykırım davası” endişesiyle çark etti. Netanyahu, ülkesinin Gazze’yi kalıcı olarak işgal etme veya sivilleri yerinden etme niyetinin olmadığını iddia etti. Bu açıklamalar, Gazze’de gerginliğin arttığı bir dönemde geldi.

Başbakan Netanyahu, televizyonda ve sosyal medya hesabında paylaştığı İngilizce konuşmasında, “İsrail‘in Gazze’yi kalıcı olarak işgal etme veya sivil nüfusu yerinden etme gibi bir niyeti yok” ifadelerini kullandı. Netanyahu, İsrail’in Filistin halkıyla değil, özellikle Hamas’la mücadele ettiğini söyledi. Ve bu çabalarının uluslararası hukuka uygun olduğunu savundu. Ayrıca, İsrail ordusunun sivil kayıplarını en aza indirmek için çaba sarf ettiğini belirtti.

Gazze’deki durumu değerlendiren Netanyahu, Hamas’ın Filistinlilerin bölgeden ayrılmalarını engellediğini öne sürdü. İsrail ordusunun, broşür dağıtarak, telefon görüşmeleri yaparak ve güvenli koridorlar sağlayarak Filistinli sivilleri savaş bölgelerini boşaltmaya teşvik ettiğini söyledi.

Netanyahu’nun açıklamaları, İsrail HaYom gazetesinin 25 Aralık 2023’te yayınladığı haberle daha fazla ağırlık kazandı. Habere göre, Netanyahu, Likud partisi milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, “Mültecileri kabul etmeye hazır ülkelerle sorunumuz var. Bu konuyu çözmek için çalışıyoruz” dedi.

Toplantıda Gazze’deki Filistinlilerin göç ettirilmesi meselesine değinen İsrailli vekil Danny Danon, “Dünya fiili olarak bu meseleyi tartışıyor. Kanada Göç Bakanı Marc Miller bu konu hakkında alenen konuştu. Keza ABD’nin 2024’te Cumhuriyetçi Partinin başkan aday adaylarından Nikki Haley de. Gazze’den ayrılarak üçüncü bir ülkeye gitmek isteyenlerle ilgili İsrail içinde bir ekip oluşturmalıyız” diye konuştu. Netanyahu ise “Biz bunun için çalışıyoruz” yanıtını verdi.

HABER YORUM

Yahudiler kendilerini çok akıllı, diğer milletleri de goyim olarak gördükleri için aptal yerine koyuyorlar. Katil Netenyahu’nun “Soykırım davası” sebebiyle çark ettiği söylem, bunu bir kez daha tüm dünyaya gösterdi.

Netenyahu’nun sosyal medyada  alay konusu olan açıklamaları gündeme düşünce, Yahudilerin ne kadar da iki yüzlü bir millet olduğunu bir kez daha gördük.

Daha düne kadar, “Vaad edilmiş topraklardan” bahseden ve Gazze’nin Yahudilerin olduğunu iddia eden Netenyahu, bugün çıkmış “İsrail’in Gazze’yi kalıcı olarak işgal etme veya sivil nüfusu yerinden etme gibi bir niyeti yok” açıklaması yapıyor.

95 Gündür Gazze’yi en ağır silahlarla vurarak 22 Bin sivili katleden Netenyahu, bugün çıkmış “İsrail ordusunun sivil kayıplarını en aza indirmek için çaba sarf ettiği” yalanının arkasına sığınıyor.

İnsanlara Güneye gidin deyip konvoyları vuran, refah sınır kapısına giden ambulansları bombalayan Netenyahu denilen alçak şimdi çıkmış, bütün dünyayı aptal yerine koyan açıklamalarda bulunuyor.

Ne oldu Netenyahu ? Niye çark ettin?

Başta Netenyahu olmak üzere bütün Yahudilerin karakterini gösteren şu ayeti kerimeye bakar mısınız?

“Onlar müstahkem kaleler içinde veya duvarlar arkasında olmadan sizinle toplu hâlde savaşmazlar. Kendi aralarındaki çekişmeleri şiddetlidir. Sen onları toplu sanırsın. Hâlbuki kalpleri darmadağınıktır. Bu, onların akılları ermez bir topluluk olmalarındandır.” (Haşr suresi 14)

MİRATHABER.COM- YOUTUBE