islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

ABD/İngiltere Suriye’deki YPG/PKK’lı teröristlere askeri destek veriyor

ABD/İngiltere Suriye’deki YPG/PKK’lı teröristlere askeri destek veriyor
Mirat Haber Ajansı

Twitter’da paylaşılan video görüntülerine göre, PKK’nın Suriye kolu YPG’nin çoğunlukta olduğu SDG’ye yardım taşıyan düzinelerce ABD askeri aracı, dün kuzeydoğu Suriye’ye ulaştı. Suriye’nin Kamışlı kentinde çekildiği iddia edilen görüntülerde, İngiltere Özel Kuvvetleri tarafından kullanılan Bushmaster Korumalı Hareketlilik Aracı da dahil olmak üzere askeri yardım taşıyan kamyonlar görüldü. Kuzey Irak’ın Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) kontrolündeki bölgesinden sevk edildiler. Haber, Irak’ın kuzeyindeki Gara’daki bir mağarada 13 Türk vatandaşının PKK’lı teröristler tarafından vahşice infaz edildiği sırada geldi. ABD, IŞİD karşıtı mücadelede Suriye’nin kuzeydoğusundaki YPG ile öncelikli olarak ortak oldu. Öte yandan Türkiye, gergin Türkiye-ABD ilişkileri için önemli bir çatışma noktası olan kuzey Suriye’de terörist grubun varlığına şiddetle karşı çıktı. Ankara uzun zamandır ABD’nin PKK desteğine itiraz ediyor. Türkiye için tehdit oluşturan ve ülkeyi terörize eden, evlerini yıkan ve onları kaçmaya zorlayan YPG/PKK’ya destek verilmemesini istiyor.

ABD’den Türkiye’ye rağmen YPG’ye destek

ABD, DEAŞ’la mücadele bahanesiyle, NATO müttefikinin güvenlik endişelerine rağmen askeri eğitim sağladı ve YPG’ye binlerce kamyon dolusu askeri destek verdi. Bir ülkenin bir terör örgütünün diğeriyle savaşmasına destek olamayacağının altını çizen Türkiye, kendi terörle mücadele operasyonlarını gerçekleştirdi ve bu süre zarfında önemli sayıda teröristi bölgeden çıkarmayı başardı. Türkiye, YPG’nin kuzey Suriye’de Türkiye’yi sınırlayacak ve sözde kuzeybatı Afrin kantonunu kuzeydoğudaki sözde Kobani (Ayn el-Arap) ve Cezire kantonlarına bağlayacak fiili bir özerk bölge kurmasını önlemeyi amaçladı. Ankara, bunu ulusal güvenliğine ciddi bir güvenlik tehdidi oluşturan bir terör koridoru olarak tanımlıyor ve PKK’nın Türkiye sınırları içindeki faaliyetleri üzerindeki olası etkisinin altını çiziyor.

Türkiye uzun zamandır PKK’nın isim değiştirmeyi grubun uluslararası ihbarını karıştırmak için alaycı bir hile olarak kullandığına da işaret ediyor. Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği tarafından terör örgütü olarak listelenmiş olan PKK, kırk yılı aşkın süredir Türkiye’ye karşı terör kampanyası yürütmekte, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 40 bin kişinin ölümünden sorumlu durumda. YPG, PKK terör örgütünün Suriye yan kolu. PKK / YPG kontrolündeki bölgelerdeki yerel halk, uzun zamandır zulmünden mustarip. Terör örgütünün, şüpheli kişilerin kaçırılması, çocuk askerlerin işe alınması, işkence, etnik temizlik ve Suriye’de zorla yerinden edilmeye kadar uzanan uzun bir insan hakları ihlali kaydı var.

ETİKETLER: Terörist, YPG/PKK
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.