islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3290
EURO
35,0728
ALTIN
2.298,20
BIST
9.058,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

ABD Kongresi’nde Türk-Düşmanı Dörtlü Çete

ABD Kongresi’nde Türk-Düşmanı Dörtlü Çete

Mirat Haber Ajansı

ABD Kongresi’nin kilit üyelerinin, neredeyse iki yıl boyunca ülkenin Türkiye’ye yaptığı silah satışlarının tamamını sinsice dondurduğu ve engellediği ortaya çıktı. Bu, Türkiye’ye Rus S-400 füze savunma sistemini devralmayı bırakması ve politikalarını cezalandırması için baskı yapma çabası bağlamındaydı. Kongre’nin önde gelen dört üyesi, bir dizi silah satışının donmasına veya belirsizlik içinde kalmasına neden oldu. Dörtlü kongre çetesi sistematik olarak Türkiye ile ilgili her kararda olumsuz sonuçların çıkmasına neden oldu. Bunlar arasında Türkiye’nin Pakistan’a satacağı Atak helikopterlerinin motorlarının Amerika’dan Türkiye’ye satışı da yer almakta.

Kaynaklara göre bahsedilen dörtlü çete, Senato Dış İlişkiler Komsyonu Başkanı Idaho Senatörü Jim Risch, Senato Dış İlişkiler Komitesi kıdemli üyesi New Jersey Senatörü Bob Menendez, Meclis Dış İlişkiler Komisyonu kıdemli üyesi Teksas temsilcisi Mike McCaul, Meclis Dış İlişkiler Komisyon Başkanı New York temsilcisi Eliot Engel’den oluşuyor. Risch hem de McCaul bu gruptaki üyeliklerini kabul ettiler, ancak Engel ve Menendez kendileri hakkında hakkında yorum yapmadı. Amerika’da senatörler 6 yıllığına, temcilciler ise 2 yıllığına seçilmekte. Risch, McCaul ve Engel Kasım’da yeniden seçimlere girecekler. FETÖ Engel’e özel destek veriyor ve FETÖ üyesi Enes Kanter’in Engel’le dostluğu var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.