islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3864
EURO
34,9916
ALTIN
2.323,86
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İBB’de İşe Alınan PKK İmamları Cezaevinde

İBB’de İşe Alınan PKK İmamları Cezaevinde
29 Aralık 2021 09:40
A+
A-

İBB’de işe alınan PKK imamları cezaevinde

İBB iştiraki İSPER’de gassal olarak işe alınan ve PKK’ya bağlı dernek bünyesinde imamlık yaptığı belirlenen 5 kişiden 3’ünün bir süre önce ‘terör örgütü üyeliği’ suçundan tutuklandığı, 2’sinin ise ev hapsi cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) terör örgütleriyle bağlantılı kişilerin işe alınmasına ilişkin İçişleri Bakanlığı özel teftiş başlatırken, bundan bir süre önce İBB’de işe alınan terör örgütü PKK ile bağlantılı 5 isimden 3’ünün tutuklandığı, 2’sinin ise ev hapsi cezası aldığı ortaya çıktı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki gün İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı teftişle ilgili yaptığı açıklamada “Ne teftişi, teröristse tut kulağından götür at hapse” ifadesini kullanmıştı.Bir süre önce İBB iştiraki İSPER’de çalışan 5 kişi hakkında “terör örgütü üyeliği” suçundan dava açıldığı bilgisine ulaştı. Alınan bilgilere göre, terör örgütü PKK’nın sözde Diyanet İşleri gibi faaliet gösteren Din Âlimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) bünyesindeki illegal mescitlerde imamlık yapan Aydın Ayhan, Mehmet Işık, Mehmet İnan, Mehmet Emin Aslan, Fahrettin Ülgün, İBB’nin iştiraki İSPER’de gassal olarak işe alındı.

Bu isimler, İstanbul Jandarma Komutanlığı’nın PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında deşifre oldu. Etkisiz hale getirilen teröristlerin cenazelerine ve taziyelerine katılarak mevlit okudukları belirlenen dernek yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 28 şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla soruşturma başlatıldı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonrasında DİAYDER başkanı olarak faaliyet gösteren Ekrem Baran’ın sözde Kürdistan Diyanet İşleri Başkanı olarak belirlendiği, resmi olmayan ve mele olarak adlandırılan kişiler aracılığıyla propaganda içerikli vaaz ve hutbe okuttukları, mescit imamlarına propaganda içerikli vaaz vermeleri hususunda baskı yaptıkları tespit edildi. Soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 28 şüpheli arasında İBB iştiraki İSPER’de çalışan 5 isim de yer aldı. Bu isimlerden Aydın Ayhan, Mehmet İnan ve Mehmet Emin Aslan tutuklanırken, Mehmet Işık ve Fahrettin Ülgün ev hapsi cezası aldı.

MAAŞINI ÖRGÜTE AKTARMIŞ

İBB çalışanı 5 isim hakkındaki suçlamalar şöyle:
Aydın Ayhan: “Terör amaçlı propaganda yapmak” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlarından hakkında soruşturma yapıldı. DİAYDER Yönetim Kurulu asil üyesi. Derneğe ait Beylikdüzü ilçesi Yakuplu Mahallesi’nde bulunan mescidin gayri resmi imamlığını yaptıktan sonra İBB iştiraki İSPER’de işe alındı. Ayhan “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan bir süre önce tutuklandı.
Mehmet Işık: DİAYDER Yönetim Kurulu asil üyesi ve Bağcılar Yıldıztepe Mahallesi’nde derneğe ait mescidin gayri resmi imamı. İBB iştiraki İSPER’de gassal olarak işe alındı. Işık bir süre önce, ev hapsi cezasına çarptırıldı.

Mehmet İnan: DİAYDER üyesi ve derneğe ait Halkalı’da bulunan mescidin gayri resmi imamı. “Terör amaçlı örgüte üye olma” ve “terör amaçlı propaganda yapma” suçlarından sicil kaydı var. İBB iştiraki İSPER’de gassal olarak işe alındı. İnan’ın, aldığı maaşın bir kısmını derneğe verdiği, dernekte toplanan paraların ise PKK’ya aktarıldığı öğrenildi. “Terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Mehmet Emin Aslan: DİAYDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, derneğin eski başkanlarından, İBB İSPER bünyesinde gassal olarak işe alındı. Aslan “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklandı.
Fahrettin Ülgün: DİAYDER üyesi olan Ülgün, İBB iştiraki İSPER’de gassal olarak işe alındı. “Terör amaçlı örgüte üye olma” suçundan kaydı var. Ülgün, “silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan hakkında açılan dava kapsamında ev hapsi cezası aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.