islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3241
EURO
35,1067
ALTIN
2.300,79
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

ABD Libya Elçiliği: Hafter’i Ziyaret Ettiğimiz Yalandır

ABD Libya Elçiliği: Hafter’i Ziyaret Ettiğimiz Yalandır
30 Mayıs 2020 14:15
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

ABD’nin Libya Büyükelçiliği, El-Hadas TV kanalının ABD yetkililerinin resmi bir heyetinin Bingazi’ye gittiği hikayesini reddetti. Bingazi, Libya isyancı güçlerinin komutanı Halife Hafter’in merkezi. Al-Hadas, Hafter yanlısı ve Suudlar ve Emirlikler tarafından finanse edilen bir medya platformudur. Televizyon Twitter’da Pazar günü yaptığı açıklamada, ABD heyetinin Libya için bir çözüm görüşmek üzere Bingazi’ye geldiğini söylemişti. Ancak, Libya’daki ABD Büyükelçiliği de Twitter’da hemen tepki gösterdi ve ABD’li yetkililerin resmi bir heyetinin bu görevde olduğunu reddetti. ABD Büyükelçiliği bunun bir dedikodu olduğunu tweetledi. Yanıt, bu olayı Hafter yanlısı medya kuruluşu tarafından skandal bir yalan haber olarak tanımlayan yerel Twitter kullanıcılarının tepkilerini başlattı. Cumartesi günü ABD’nin Trablus Büyükelçisi Richard Norland, meşru Libya hükümetinin terörizmi yenme ve ülkede barış sağlama çabalarına katkısını övdü.

Büyükelçilik web sitesinde yer alan bir açıklamaya göre, Büyükelçi Cumhurbaşkanı Faiz el-Sarrac ile Cuma günü yaptığı ortak açıklamada, Rusya ve diğer ülkelerden Libya’ya istikrarsız bir şekilde askeri teçhizat ve paralı asker akışının sonlandırılması gereğini vurguladı. Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Mısır’dan askeri, mali ve medya desteği alan Hafter’in milisleri, Libya başkentinin kontrolünü ele geçirmek için bir yıldan uzun süredir saldırılarda bulunuyor. Son haftalarda Hafter’in kuvvetleri, Batı Yakası’ndaki şehirleri, stratejik Vatiye Hava Üssü’nü ve bölgedeki diğer kasaba ve şehirleri kaybetti. Hafter, Türkiye tarafından desteklenen uluslararası tanınmış Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin güçleri tarafında bir dizi ağır yenilgiye uğradı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.