islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

ABD: Milyonlarca Canlı Hayvan İşkenceyle Öldürüldü

ABD: Milyonlarca Canlı Hayvan İşkenceyle Öldürüldü
2 Haziran 2020 17:33
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

ABD’nin hayvancılıkla meşhur eyaleti Iowa’daki Iowa Select Farms firması hayvanlarının sözde “havalandırma arızasından” öldüğü zamanlarda güvenlik kameralarının kapalı olması iddia edilmesine rağmen bunların görüntü kayıtlarını ortaya çıktı. Ülkenin her yanında olduğu gibi hayvancılar, Iowa’da da kombine et tesislerinin kapatılması, pazarın daralması ve satışı olmayan hayvanların beslenerek zarar etmemeleri için bunları öldürmeye karar veriyorlar. Bunu yaparken de hava yollarını kapatıyor ve evcil hayvanları öldürmek için gece ahırlarına sıcak buhar pompalıyorlar. Elde edilen hayvan katliamının görüntüleri, 120 dereceden daha yüksek sıcaklıklarda ölüme yenik düşmekte olan hayvanların işkence çığlıkları atarak acılar içinde telef olduklarını ortaya koyuyor. Bununla birlikte, bazı hayvanlar korkunç çileden kurtuldu ama ardından ve şok silahlarıyla öldürüldü. Ancak hayvan hakları örgütleri, bu tür bir infazın, tarif edilemez derecede acımasız olmanın yanı sıra, hayvanların bazılarının ölmeden önce gömüldüklerini iddia ediyorlar.

Bir itirafçı, çiftliğin Korona virüsü salgını nedeniyle et işleme tesislerinin kapatılmasının ardından Nisan ayı sonunda bu uygulama yöntemini kullanmaya başladığını belirtti. Hayvan koruma örgütleri, diğer ABD çiftliklerinin de hem bu yöntemler hayvanları ve yeni doğan yavrularını öldürmeye, tavukları gazlamaya, domuzları telef etmeye ve Nisan ayında koronavirüs kaynaklı talep gecikmesine bağlı olarak hayvanları kürtaj yapmaya başladığını bildirdi. Uzmanlar, et talebi farklılığı ve zalim infazların tekel, savurgan ve verimsiz bir et endüstrisinin bir sonucu olduğunu söylüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.