islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4809
EURO
34,7450
ALTIN
2.440,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

ABD Polisinden Kurban Ailesine 12M$ + Reform Sözü

ABD Polisinden Kurban Ailesine 12M$ + Reform Sözü

Mirat Haber Ajansı

ABD’nin Kentucky eyaletinin Louisville kenti, Breonna Taylor ailesine 12 milyon dolar ödeyecek. Siyah bir kadın olan Taylor, Mart ayında polis tarafından apartman dairesine düzenlenen baskında vurularak öldürüldü. Belediye Başkanı Greg Fischer Salı günü yaptığı açıklamada, bir haksız ölüm davasının sonuçlandırılması için anlaşmaya varıldığını söyledi. Anlaşmaya Louisville Metro Polis Departmanı’nın reformları eşlik edecek. Taylor’ın ailesiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında Fischer, polis arama emirlerinin bir hakime gönderilmeden önce ekip komutanları tarafından onaylanması gerektiğini söyledi. Taylor, eski erkek arkadaşına narkotik tutuklama emri vermeye çalışan polis tarafından gece yarısı yatağında birkaç el ateşle vuruldu. Daha sonra memurlar ilk yardım sağlamadı ya da acil tıbbi müdahale çağırmadılar.

Taylor’un annesi tarafından Nisan ayında açılan dava, polisin Mart ayında Siyah kadının evine girmek için “kapıyı çalmama” emri aldığında hatalı bilgi kullandığını söyledi. Breonna Taylor’ın ölümü Louisville’de aylarca protestolara yol açtı ve ülke çapında memurların suçlanmasını istedi. Eyalet başsavcısı Daniel Cameron, 13 Mart’ta yaşanan çatışmada polisin eylemlerini soruşturmaya devam ediyor. Memurlar vücut kamerası takmıyordu ve polis departmanı baskının videosu olmadığını iddia etti. Louisville, havalimanına adını veren İnsan Hakları Mücadelecisi ve üç kez dünya ağır sıklet şampiyonu Müslüman boksör Muhammed Ali’nin doğduğu ve devlet töreniyle toprağa verildiği kent olarak dünyaca biliniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.