Gündem

ABD, Rusya’yı Kuşatmaya Devam Ediyor

Amerika Birleşik Devletleri, Rusya’yı her yönden kuşatmaya çalışıyor. Romanya ve Yunanistan üzerinden Batı Karadenizi Silah yığınağı haline getiren ABD, şimdi de Ukrayna’ya cephane yığıyor.

 

Amerika Birleşik Devletleri liderliğindeki ABD-AB ittifakı, “Ukrayna’ya karşı Rus saldırganlığı” durumunda misilleme eylemleri seçeneklerini tartışmayı planlıyor. Bloomberg’e göre Washington ve Brüksel, kendilerini Moskova’ya karşı başka bir yaptırımla sınırlamak niyetinde değiller.

Özellikle, savunma alanında Kiev’ya yapılması planlanan ve hayata geçirilen paket, Rusya üzerindeki etki önlemleri arasında kabul ediliyor. Bu çerçevede ABD, hava savunma sistemleri de dahil olmak üzere Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ni güçlendirmek için büyük bir silah sistemi tedarikine karar verecek. Bazı analistler, Ukrayna’nın NATO’nun ana bağlantısız ortağı statüsünü kazanabileceğine inanıyor.

Ajansın kaynaklarına göre, Amerikalı diplomatlar şimdiden Avrupalı ​​meslektaşlarıyla istişarelerde bulunuyor. Başkan Biden’ın yönetimi olası bir Rus işgaline yanıt vermek için çeşitli seçenekler geliştirdiğinde, ABD liderliği bunları müttefikleriyle tartışacak.

Bloomberg uzmanlarına göre, Moskova’ya yönelik yeni yaptırımların enerji sektörünün yanı sıra Rusya’ya duyarlı bir dizi başka sektörü de etkilemesi muhtemel. ekonomi.

Daha önce NATO’da belirtilen Rus birliklerinin Ukrayna sınırına yakın “olağandışı hareketleri” hakkında. Aynı zamanda, ABD Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanları Komitesi Başkanı General Mark Milli, Rus Silahlı Kuvvetlerinin eylemlerinde kınanacak bir şey fark etmedi.

Recent Posts

  • Gündem

SONER YALÇIN’IN İSTEDİĞİ DİN DE ALLAH İLE UYUTAN ŞERİATSİZ İSLÂM DEĞİL Mİ ?

Soner Yalçın’ın (sonery@odatv.com) 07 Mayıs 2024 tarihli yazısını okuyunca bildiğim hikayeyi hatırladım: İki büyük kumarcıdan…

10 dakika ago
  • Ekonomi

KAPİTALİST EKONOMİ ÇÖKMEK ÜZERE/ TBMM GÖREVE

Bizde üniversite ve hayata hakim olan ekonomistler kapitalizme şartlanmışlardır. Siz, siz olun onları dinlemeyin ve…

1 saat ago
  • Makale

DAHA İYİ BİR ANNE OLMAK İSTİYORSAK

Severek okuduğum bir köşe yazarı annelerin üzerine çok gidildiğinden bahsetmiş.21.yy annesinin çok yalnız olduğundan, sürekli…

2 saat ago
  • Gündem

HÜSNÜ AKTAŞ’TAN YEREL SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Yazar Hüsnü Aktaş Misak Dergisi Mayıs sayısında, “Belediye Seçimleri, Cumhur İttifakının Zaafları ve Siyasi Ahlak”…

2 saat ago
  • Makale

SELÂM SİZİN ÜZERİNİZE OLSUN

Ya da Kur’an’da selâm... -Selâm nedir? ‘Selâm’ın aslı, ‘se-li-me’ fiili sözlükte; dış ve iç âfetlerden…

2 saat ago
  • Ekonomi

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR AK Parti’nin iktidara geldiği ilk dönemlerde adil ve üretken bir…

18 saat ago