Ekonomi

KAPİTALİST EKONOMİ ÇÖKMEK ÜZERE/ TBMM GÖREVE

Bizde üniversite ve hayata hakim olan ekonomistler kapitalizme şartlanmışlardır. Siz, siz olun onları dinlemeyin ve de inanmayın. Çünkü onlar, kendileri anlamadıkları için problemleri daha karmaşık hale getirirler. Örneklendirelim:

PARA BASMA

Biliyorsunuz, bizde ekonominin muhtaç olduğu parayı basmaya TBBM yetkilidir. O da nedendir bilinmez bu yetkisini süresiz ve de kontrolsüz olarak Merkez Bankası’na devretmiştir.

Bankalarda ve piyasada mevcut olan paranın en az yirmi katını bankalar her yıl faizli kredi olarak verirler. Bu kredilerin bir kısmı da  iktisadi karşılığı olmayan kaydi paradır. Rakamlarla oynanıyor. Ya hu bu nasıl iştir, bu nasıl soygundur, deyip sorun bakalım, cevap alabilir misiniz?

MİLYONLARA PARA ASTIRILIYOR

Merkez Bankası’nın ekonominin muhtaç olduğu parayı basması gereğinden söz etseniz, yüzde yüzleri aşar şekilde fırlamamış gibi enflasyon artışından söz ederler. İyi de herkesin eline verilen alış veriş kartları ile milyonlarca insanımız bir tür para basmıyor mu? “Ödenemeyen kredi kart borçları da  iki trilyonu aştı,” hatırlatmasını yapsanız anlamayacağınız dilden konuşmaya başlarlar.

YA MARKET – PAZAR FİYATLARI VE BOŞ DÜKKANLAR

Hadi bunlar mevcut ekonomistlerin anlamak istemeyecekleri konulardır, diyelim. Ya herkesin anlayabildiği market ve Pazar fiyatları.

Son birkaç yıldır iş yerleri de kiraya verilemiyor.

Ali Rıza Demircan hocamızın vakfımız ARDEV’e bağışladığı ESENYURT ÖZYURTLAR NLOGO’daki merkezi konumda yer alan iki büyük dükkanımızı üç yıldır kiraya veremiyoruz. EŞBAH’IN altın değerindeki muhteşem konumlu  İpek Yolu projesi kiralama ve satış için sürekli reklam veriyor.

YAPTIĞIMIZ İŞ BORÇ ALMAK VE FAİZ YÜKSELTMEK

Dış borçlarımızın taksitleri ve faizleri için aleyhimize şartlar içeren borç dilenciliği içindeyiz. Mevduat faizleri yüzde elliyi aştı. Üretim değil finans ekonomisi güdüyoruz.

HASTALIK DAHA ÇOK SİSTEMSEL

Hastalık şahıslardan ve onlardan çok da sistemden kaynaklanıyor. Dört yıl daha seçim olmadığına göre ve hazır yumuşama başlamışken Türkiye ekonomisi  Parlamentomuzca masaya yatırılmalı, hangi inanç çevresinden olursa olsun bilginlerimiz bir araya getirilmelidir.

Muhalefet de aklını başına almalı. İktidara gelseler bile altından kalkamayacakları enkaz devralmış olurlar.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

Recent Posts

  • Makale

PROFESYONEL ELEŞTİRMENİN SONU (RUSYA’DAN SEVGİLERLE)

PROFESYONEL ELEŞTİRMENİN SONU (RUSYA’DAN SEVGİLERLE) Rusya’da, gerçek anlamda ülke muhalefetine yeni anlamlar yükleyen batı güdümlü…

4 saat ago
  • Gündem

SULTAN VAHDETTİN HAİN DEĞİLDİR! (I)

Gelin bugün tarihin tozlu rafları arasında küçük bir gezinti yapalım… İdeoloji simsarlığı yapmadan… İşin gerçeği,…

13 saat ago
  • Makale

İSLAM GENÇLİĞİ TEBLİĞ VE MUSAB BİN UMEYR ÖRNEĞİ

Hucurat Suresinin on beşinci âyetinde işaret buyurulduğu üzere Müslüman için hayat, iman ve cihad’dır. Cihadın…

13 saat ago
  • Gündem

BAŞÖRTÜSÜNDEN VAZ GEÇME DENEYİMİ

Ayşe Böhürler  Yenişafak’ta yayınladığı” Başörtüsünden Vaz Geçme Deneyimi “ başlıklı yazısının son bölümünde  şöyle diyor:…

14 saat ago
  • Gündem

İKÇÜ’deki Gazze Çadırı İkinci Haftasını Tamamladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrencileri, Gazze’de İsrail’in sivillere karşı sürdürdüğü ölümcül saldırılara karşı bir…

15 saat ago
  • Makale

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ!

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ! Kamu Yararına çalışan “Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği”ni zaman zaman ziyarete giderim.…

15 saat ago