islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4954
EURO
34,9187
ALTIN
2.437,70
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

ABD Seçimleri Altın Tepside Biden’a Armağan

ABD Seçimleri Altın Tepside Biden’a Armağan

Mirat Haber Ajansı

ABD’nin dört bir yanından sonuçlar yağmaya başladıkça tüm odak noktası, seçime karar verecek olan kilit savaş alanı eyaletleri üzerinde. Trump’ın Florida, Ohio, Kuzey Carolina, Georgia ve Iowa’yı kazanması bekleniyor. Biden, Arizona, Minnesota, Michigan ve New Hampshire’da kazanan ilan edildi. Pennsylvania, Wisconsin ve Nevada’da yarışlar sürüyor. Her iki aday da seçim gecesi konuşmalarını yaptı. Önce Biden konuştu ve demokratların kazanmak için iyi bir yolda olduğuna inandığını söyledi. Biden, destekçilerinden sabırlı olmalarını ve umutlarını korumalarını istedi. Başkan Trump ise seçmenleri dolandırmanın durdurulması çağrısında bulundu. Trump, kendisi ve diğer cumhuriyetçiler için zaferi ilan etti, ancak sandıklar kapandıktan sonra bile oyların atıldığını iddia etti.

Bu son ABD seçimlerinde tüm yetki seöim kurullarında. Oylarda belirleyici olan mektupla yollanan oylar. Mektupların hedefe erişmesi Posta müdürlüğündeki sol sendikalara bağlı memurların insiyatifinde ve bunlar denetlenmiyor. Pek çok bölgeden ne oy verileceği bilindiğinden Trump’a meyilli bölgelerden gelen zarfların kaybolmasıyla seçimin sonuçları istenildiği gibi belirlenebiliyor. Açıklamaların gecikmesi ve %99’da bırakılarak ilan edilmemesinin nedeniyse oy verenlerin oylarının intikal etmediğini anlayıp itiraz etme ihtimallerini azaltmak. Bazılarına göre bu sivil bir darbe.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.