islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

ABD: Uçuş Yasaklı Müslümanlardan FBI’a Dava

ABD: Uçuş Yasaklı Müslümanlardan FBI’a Dava
14 Şubat 2020 12:56
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Amerikan iç istihbarat örgütü FBI tarafından Müslüman cemaati içinde casusluk yapmayı reddetmelerinden dolayı uçuş yasaklılar listesine konulduklarını iddia eden dört Müslüman ABD vatandaşı, ABD Yüksek Mahkemesi’ne başvurdular ve ajanlara dava açabilecekleri yönünde olumlu bir karar vermesi yönünde çağrıda bulundu. Mahkeme tutanaklarına göre, baş davacı Muhammed Tanvir, FBI ajanlarının ona tanıdıklarını sormak bahanesiyle Şubat 2007’de işyerinde yaklaştığını söyledi. Tanvir, yararlı bir şey bilmediğini söylediğini ve önümüzdeki üç yıl boyunca Pakistan ziyaretleri sırasında bir muhbir olarak hizmet etmek için tekrarlanan talepleri reddettiğini söyledi. ABD’nin daimi ikametgahı olan Tanvir, karısının ve ailesinin ikamet ettiği Pakistan’ı düzenli olarak ziyaret etmekteydi. Asla bir suçla suçlanmadığını söyleyen New York sakini ABD vatandaşı, ajanların onu zorlamak için 2010 yılında uçuş yasaklılar listesine aldığını iddia etti.

Uçuş yasaklılar listesi, ABD makamlarının terörizm endişeleri nedeniyle insanların ticari uçaklara binmesini durdurmalarını sağlayan gizli bir liste. Tanvir ve diğer üç davacı, diğer Müslümanları bilgilendirmek ve sahte iddialar altında camilere girmek dini inançlarını ihlal edeceği için talebi reddettiklerini söyledi.

Bazı yorumlara göre, ABD anayasası Yüksek Mahkeme’de Dini Özgürlük Restorasyonu Yasası’na göre dava açılmasına izin veriyor ve bunun sonucunda Federal hükümet tarafından zarar görenlere tazminat verilmesi söz konusu.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.