islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4948
EURO
34,9777
ALTIN
2.439,12
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

1 Mayıs’ı Fransa, İspanya ve Almanya’da binlerce kişi mitinglerle kutladı

Polis Paris’teki protestocularla boğuşurken ve biber gazı sıkarken, Covid-19 salgınının ortasında 1 Mayıs Günü mitingleri düzenlemek için Cumartesi günü Fransa ve İspanya’da binlerce yürüyüş yaptı.

1 Mayıs’ı Fransa, İspanya ve Almanya’da binlerce kişi mitinglerle kutladı

Polis Paris’teki protestocularla boğuşurken ve biber gazı sıkarken, Covid-19 salgınının ortasında 1 Mayıs Günü mitingleri düzenlemek için Cumartesi günü Fransa ve İspanya’da binlerce yürüyüş yaptı.

Mirat Haber Ajansı

Polis Paris’teki protestocularla boğuşurken ve biber gazı sıkarken, Covid-19 salgınının ortasında 1 Mayıs Günü mitingleri düzenlemek için Cumartesi günü Fransa ve İspanya’da binlerce yürüyüş yaptı. Bir polis, aşırı sol kara blok protestocularının, 34 kişinin gözaltına alındığı Fransız başkentinde sendika liderliğindeki yürüyüşü defalarca engellemeye çalıştığını söyledi. Bazı göstericiler banka şubelerinin camlarını kırdılar, çöp kutularını ateşe verdiler ve polise mermi attılar, polisler de biber gazı ve stingball bombalarıyla karşılık verdi. Bir polis kaynağı, Paris’te 5.000 polisin konuşlandırıldığını açıkladı. CGT sendikası, ülke çapında yaklaşık 300 Mayıs protestolarının planlandığını bildirdi. Daha sonra, Fransa başkentinde 25.000 mitingle 170.000 toplam ulusal katılım talep etti. Fransa içişleri bakanlığı ulusal rakamı 106.000 ve Paris katılımını 17.000 olarak belirledi. Kalabalıklar, korona virüs kısıtlamalarının bir parçası olarak gece sokağa çıkma yasağının sona ermesinden Temmuz ayında yürürlüğe girecek işsizlik reformlarının durdurulmasına kadar değişen farklı taleplerle pankartlar açtı.

Madrid’de 1000 kişi ile sınırlı olan ana gösteri, Şimdi teslim etme zamanı sloganıyla öğle vakti, belediye binasından şehrin Puerta del Sol meydanına yürüyen katılımcılarla başladı. Yürüyüşe çalışma bakanı Yolanda Diaz’ın yanı sıra Salı günü Madrid’de yapılacak bölgesel seçimlerde yarışan üç sol partinin temsilcileri de dahil olmak üzere yedi hükümet bakanı katıldı. Mitingde, sendika liderleri hükümeti, tartışmalı bir çalışma reformunu yürürlükten kaldırma, asgari ücreti yükseltme ve eşit ücret yasasını onaylama gibi salgının ertelediği vaatleri yerine getirmeye çağırdılar. Yürüyüşe hitaben konuşan Diaz, istihdamın krizin üstesinden gelmenin anahtarı olduğunu söyledi. Sol ve aşırı sol grupların çağrısının ardından Berlin’de de yaklaşık 5.000 kişi polise göre yürüyüş yaptı. Artan kiralardan Almanya’nın göçmenlik politikasına ve koronavirüs engellerine muhalefete kadar çeşitli konularda 20’den fazla mitingin düzenlenmesinin planlandığı şehirde yaklaşık 5.600 polis görevlendirildi. Bu arada Belçika’da polis, anti-virüs kilitleme kurallarını protesto etmek için bir parkta toplanan birkaç yüz kişiyi temizlemek için tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullandı. Meydan okuyan, çoğunluğu genç olan kalabalık, geçen ay bölünen bir eylemin devamı olarak internet üzerinden düzenlenen “Boum 2” protestosu için bir araya geldi. Başbakan Alexander de Croo, kalabalığı uzak durmaya çağırdı ve parkı temizleme emri verilmeden önce yüzlerce memur görevlendirildi. Temizleme operasyonu başladığında, protestoculardan çok az şiddetli direniş işareti geldi, ancak kalabalık geri çekilirken bir çöp kovası ateşe verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.