islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2804
EURO
35,1015
ALTIN
2.473,48
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

ABD Üniversitelerinde Filistin’e Destek Eylemleri Yayılıyor

ABD Üniversitelerinde Filistin’e Destek Eylemleri Yayılıyor
2 Mayıs 2024 11:00
A+
A-

ABD Üniversitelerinde Filistin’e Destek Eylemleri Yayılıyor

California Üniversitesi öğrencilerinin Gazze’ye yönelik İsrail saldırılarını protesto etmek için gerçekleştirdiği eylem, ABD genelindeki üniversitelerdeki Filistin’e destek hareketinin bir parçası olarak öne çıkıyor. Öğrenci liderlerinin İsrail’e sağlanan askeri yardımların durdurulması ve Filistin halkının haklarının korunması çağrısı yaparken, Washington Post’un verilerine göre, son 2 hafta içinde ülke genelinde birçok üniversitede Filistin’e destek eylemleri düzenlendi ve birçok öğrenci gözaltına alındı. Bu eylemler, Amerikan yönetimini Filistin-İsrail çatışmasındaki tutumunu gözden geçirmeye ve ulusal gündemi şekillendirmeye yönlendiriyor.

California Üniversitesi Öğrencileri Gazze Saldırılarını Protesto Etmek İçin Bir Araya Geldi

California Üniversitesi öğrencileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik ölümcül saldırılarını protesto etmek için San Diego kampüsünde bir araya geldi. Ellerinde Filistin bayraklarıyla toplanan öğrenciler, Amerika Birleşik Devletleri’nin İsrail’e sağladığı askeri yardımların durdurulması ve eğitime bütçe ayrılması çağrısında bulundu.

California Üniversitesi öğrenci liderleri, Amerikan yönetimine seslenerek İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını durdurması ve Filistin halkının haklarını koruması gerektiğini vurguladılar. Ayrıca, öğrenci eylemcileri, kampüslerinde kurdukları dayanışma çadırlarıyla Filistin’e olan desteklerini gösterdiler.

ABD Genelindeki Üniversitelerde Filistin’e Destek Eylemleri Yaygınlaşıyor

California Üniversitesi öğrencilerinin eyleminin yanı sıra, ABD genelinde birçok üniversite kampüsünde Filistin’e destek eylemleri devam ediyor. Washington Post’un verilerine göre, son 2 hafta içinde polis, birçok üniversitede Filistin’e destek eylemlerine katılan 1300’den fazla öğrenciyi gözaltına aldı.

ABD’deki üniversite öğrencileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayarak, Filistin halkının yanında yer aldıklarını göstermek için çeşitli eylemler düzenliyorlar. Öğrenci aktivistler, İsrail’e sağlanan askeri yardımların durdurulması ve Filistin halkının temel haklarının korunması çağrısında bulunuyorlar.

Öğrenci Eylemleri Ulusal Gündemi Şekillendiriyor

Öğrenci eylemleri, Amerika Birleşik Devletleri’nin Filistin-İsrail çatışmasına olan tutumunu da etkiliyor. Üniversite öğrencileri, Amerikan yönetimine İsrail’e sağlanan askeri yardımların gözden geçirilmesi ve Filistin halkının temel haklarının korunması için adımlar atması çağrısında bulunuyorlar.

ABD’deki üniversitelerdeki Filistin’e destek eylemleri, ulusal gündemi şekillendiriyor ve Filistin halkının sesini duyurmak için bir platform oluşturuyor. Öğrenci aktivistler, barış ve adalet için mücadelelerini sürdürerek, Filistin’e olan dayanışmalarını gösteriyorlar.

HABER YORUM

ABD Üniversitelerinde ki bu gösterilerden sonra, bazı vatandaşlarımız bize ulaşarak, “bizim Üniversitelerimiz nerede?” sorusunu sormaya başladılar. Biz de sorumlu yayıncılık anlayışımız gereği kamuoyuna sormak istiyoruz:

“Sahi bizim Üniversitelerimiz nerede?”

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.