ABD yanlışlıkla Suriye PKK’sını bombalamış

Amerikan Silahlı Kuvvetleri Suriye’de desteklediği YPG ve SDF adı altında örgütlenmiş PKK güçlerinin mevzilerini bombalayarak en az 18 militanı öldürdü.

Amerikan Silahlı Kuvvetleri’nin artan Suriye operasyonları yanlışlıkla kendi dost birliklerini vurdu. Önce IŞİD’e başarılı bir saldırı yapıldığını açıklayan ABD, ardından  bir hata olduğunu ve kendine yakın olan YPG ve SDF adı altında örgütlenmiş PKK güçlerinin mevzilerini bombalayarak en az 18 militanı öldürdüğünü itiraf etti.

ABD sözcüsü aslında IŞİD’i vurmak istediklerini yanlışlıkla dost kuvvetlere ateş açtıklarını belirtti. Konu hakkında bir soruşturma başlatıldığı Pentagon sözcüsünce açıklandı.

YPG, PKK’nın Suriye kolu olarak ideolojik ve organik bağlı bir terör örgütü olan PYD’nin askeri kanadı olarak Türkiye tarafından terörist kabul edilirken ABD giderek bütün Ortadoğu politikasını bu güçler üzerine inşa etmekte.

Suriye Demokratik Güçleri SDF ise daha çok Arap ve Türkmen kökenli katılımcıların aynı PKK ideolojik ve ABD komando eğitiminden geçmesiyle oluşturulan bir örgüt.

Diğer güçlerin aksine PKK/ PYD/ YPG/ SDF kuvvetle İslam karşıtı ve diğer fikirlere yaşam hakkı bırakmayan totaliter bir ideoloji izliyor, Barzani’ye bağlı Kürtler de dahil olmak üzere otoritesine karşı çıkanları idam ediyor.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Makale

KÜLT ÖRGÜTLENMELER (KARANLIKLAR CEMAATİ)

Dünya üzerinde Sabetaycı nüfusun en yoğun yerleştiği kentler Selanik ve İzmir’dir.350 yıldır yönetim kadrolarının vazgeçilmez…

16 saat ago
  • Gündem

İSLAM’A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI

İSLAM'A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI Ali Rıza Demircan Hocamızın bu sözlerini daha iyi anlayabilmek…

17 saat ago
  • Makale

MÜSLÜMANLAR İÇİN HER GÜN ANNELER GÜNÜ OLMALIDIR

    Yaratandan ötürü bütün canlılara merhameti ve tüm in­sanlara sevgiyi öğütleyen dinimiz, husûsiyle anne…

17 saat ago
  • Makale

“NECİP FAZIL’SIZ EDEBİYAT OLUR MU?”

Kadim dostum Muzaffer Doğan Beyle sohbet ederken, başlık yaptığım bu cümleyi kullanmıştı: “Necip Fazıl’sız edebiyat…

18 saat ago
  • Gündem

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN..

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.. Ayağının altını öpmemiz gereken annelerimizin ve anne adaylarımızın anneler gününü kutluyor…

18 saat ago
  • VİDEOLAR

ANNELER GÜNÜ ŞİİRİ

https://youtu.be/6yhiDDwqaxc

18 saat ago