islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

ABD yanlışlıkla Suriye PKK’sını bombalamış

ABD yanlışlıkla Suriye PKK’sını bombalamış

Amerikan Silahlı Kuvvetleri Suriye’de desteklediği YPG ve SDF adı altında örgütlenmiş PKK güçlerinin mevzilerini bombalayarak en az 18 militanı öldürdü.

Amerikan Silahlı Kuvvetleri’nin artan Suriye operasyonları yanlışlıkla kendi dost birliklerini vurdu. Önce IŞİD’e başarılı bir saldırı yapıldığını açıklayan ABD, ardından  bir hata olduğunu ve kendine yakın olan YPG ve SDF adı altında örgütlenmiş PKK güçlerinin mevzilerini bombalayarak en az 18 militanı öldürdüğünü itiraf etti.

ABD sözcüsü aslında IŞİD’i vurmak istediklerini yanlışlıkla dost kuvvetlere ateş açtıklarını belirtti. Konu hakkında bir soruşturma başlatıldığı Pentagon sözcüsünce açıklandı.

YPG, PKK’nın Suriye kolu olarak ideolojik ve organik bağlı bir terör örgütü olan PYD’nin askeri kanadı olarak Türkiye tarafından terörist kabul edilirken ABD giderek bütün Ortadoğu politikasını bu güçler üzerine inşa etmekte.

Suriye Demokratik Güçleri SDF ise daha çok Arap ve Türkmen kökenli katılımcıların aynı PKK ideolojik ve ABD komando eğitiminden geçmesiyle oluşturulan bir örgüt.

Diğer güçlerin aksine PKK/ PYD/ YPG/ SDF kuvvetle İslam karşıtı ve diğer fikirlere yaşam hakkı bırakmayan totaliter bir ideoloji izliyor, Barzani’ye bağlı Kürtler de dahil olmak üzere otoritesine karşı çıkanları idam ediyor.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.