islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5969
EURO
34,7289
ALTIN
2.496,30
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Abd’den Kiev Büyükelçiliği İçin Tahliye Talimatı

Abd’den Kiev Büyükelçiliği İçin Tahliye Talimatı
24 Ocak 2022 11:02
A+
A-

ABD Dışişleri Bakanlığı, olası bir Rusya müdahalesine karşı, Kiev büyükelçiliğindeki personelinin ailelerine Ukrayna’dan ayrılması talimatı verdi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya ile Ukrayna arasında artan gerilim üzerine Ukrayna’ya yönelik seyahat uyarısı yayınladı. Uyarıda, “23 Ocak 2022’de Dışişleri Bakanlığı, devam eden Rus askeri harekatı tehdidi nedeniyle ABD’nin Kiev Büyükelçiliğinde doğrudan işe alınan çalışanların gönüllü olarak Ukrayna’dan ayrılmasına izin verdi ve diplomatik aile üyelerinin ayrılmaları talimatını verdi. Ukrayna’daki ABD vatandaşları, ticari veya diğer özel ulaşım seçeneklerini kullanarak ayrılmayı değerlendirmelidir.” ifadesine yer verildi.

DÜNYA
ABD Kiev Büyükelçiliği duyurdu: Ukrayna’ya yardımın ilk sevkiyatı ulaştı

“GÜVENLİK KOŞULLARI ÖNGÖRÜLEMEZ”
Rusya’nın Ukrayna’ya karşı askeri harekat planladığına dair haberler olduğuna işaret edilen açıklamada, “Özellikle Ukrayna sınırları boyunca, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da ve Rusya’nın kontrolündeki doğu Ukrayna’da güvenlik koşulları öngörülemez ve her an bozulabilir.” değerlendirmesinde bulunuldu. Açıklamada, olası bir askeri harekatta ABD’nin Ukrayna’daki diplomatik faaliyetlerinin de etkileneceği aktarılarak, Ukrayna’daki ABD vatandaşlarından da iletişim için online bir form doldurmaları talebinde bulunuldu. ABD yönetiminin, Letonya, Litvanya ve Estonya’ya, ellerindeki ABD menşeli silahları Ukrayna’ya destek amacıyla göndermelerine izni verdiği belirtildi. Bölgede gerilim tırmanırken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kiev’i ziyaret etmiş ve Ukrayna’ya desteklerini yinelemişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.