islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5847
EURO
35,0105
ALTIN
2.462,26
BIST
9.883,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

ABD’den Rusya’ya Yeni Yaptırım

ABD’den Rusya’ya Yeni Yaptırım

ABD’nin Rusya’yı çembere alma politikaları devam ediyor. Askeri olarak Rusya’yı kuşatan ABD, ekonomik olarak da bu ülkeyi boğmak istiyor.

Rusya’nın ABD yaptırımlarına karşı şu ana kadar herhangi bir askeri veya diplomatik ilişkileri kilitleyecek bir adım atmaması dikkatle izleniyor.

Rusya’nın geçtiğimiz haftalarda uzayda işlevselliği bitmiş bazı uydularını dünyadan roket göndererek imha etmesi, bu çerçevede değerlendirilmişti. Amerikan medyası, Rusya’nın bu operasyonunun ABD ve peyklerine bir tehdit-cevap olduğunu ileri sürmüşlerdi. Bununla ilgili Kremlin herhangi bir açıklama yapmamış sadece işlevsiz kalan uydularını yerden gönderilen bir füze ile imha ettikleri görüntülerini dünya ile paylaşmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı , ABD’nin Nord Stream 2 gaz boru hattının inşasına yönelik yeni yaptırımlar açıkladığını söyledi . Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, gaz boru hattının yapımında yer alan iki gemi ve bir şirkete yaptırım uygulanacağını duyurdu.

Transadria Ltd’den bahsediyoruz: ABD makamları bu şirkete Kıbrıs’ta kayıtlı olduğu iddia edilen bir paravan şirket diyor. Bu şirketin gemisi Marlin, “el konulan mal” olarak kabul edildi, ikinci geminin adı açıklanmadı. VesselFinder hizmetine göre, Marlin 2008 yılında inşa edildi ve şu anda St. Petersburg’daki limanda.

Yaptırım uygulama gerekçeleri, 2019 yılında kabul edilen Avrupa Enerji Güvenliğini Koruma Yasası’na (PEESA) dayanan bir raporda belirtilmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.