islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

ABD’den Sonra AB’de İsrail’i Uyardı

ABD’den Sonra AB’de İsrail’i Uyardı
10 Şubat 2024 11:00
A+
A-

ABD‘den Sonra AB’de İsraili Uyardı: Refah’a Yapılacak Saldırı Feci Sonuçlar Doğurabilir

AB’den Güçlü Tepki:

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail’in Refah’a yönelik saldırı hazırlığına ilişkin endişelerini dile getirdi.

ABD’nin ardından, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail’in Gazze’nin güneyindeki Refah kentine yapılacak saldırının “feci sonuçlara yol açabileceği” konusunda güçlü bir uyarıda bulundu. Borrell, sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Ardından yaklaşık 1.4 milyon Filistinlinin sığındığı bu bölgedeki insanlık durumuna dikkat çekti.

İnsani Krizin Derinleşmesi:

Borrell, Refah kentindeki insanların güvenli yerleri olmadığını, ayrıca açlıkla karşı karşıya olduklarını vurguladı. İsrail’in bu bölgeye yönelik saldırısının insani durumu daha da kötüleştireceğine dikkat çekti.

Gazze’deki insani krizin derinleştiği bir dönemde, İsrail’in Hamas’ın sunduğu ateşkes teklifini reddetmesi ve Refah’a saldırı planları, uluslararası toplumda endişe yaratıyor. Borrell’in uyarısı, İsrail’in bu saldırısıyla insani felaketin daha da artabileceği kaygısını güçlendiriyor.

 Uluslararası Tepkiler:

ABD’nin ardından AB’den gelen bu uyarı, uluslararası arenada İsrail’in Refah’a saldırısı konusundaki endişeleri artırıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın “felaket” olarak değerlendirdiği olası saldırı, AB’nin de aynı yönde endişelerini dile getirmesi, uluslararası kamuoyunda İsrail’in bu yöndeki adımlarına karşı güçlü bir tepkinin oluşabileceğine işaret ediyor.

İstatistiksel Bir Bakış;

Gazze Şeridi’ndeki saldırılarda en az 27 bin 947 Filistinlinin öldüğü, 67 bin 459’unun yaralandığı belirtiliyor.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye yönelik saldırılarında, özellikle çocuk ve kadınların yoğun bir şekilde etkilendiği, toplamda 27 bin 947 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 67 bin 459 Filistinlinin yaralandığı kaydediliyor. Bu istatistikler, bölgedeki insani krizin boyutlarını gözler önüne seriyor.

Enkaz Altında Binlerce Ölü :

Gazze’deki saldırılarda enkaz altında binlerce ölünün olduğu belirtiliyor.

Sivil altyapının hedef alındığı saldırılarda, hastaneler ve eğitim kurumları zarar gördü. Binlerce kişi enkaz altında hayatını kaybetti. Bu durum, sivillerin güvenliğinin tehlikede olduğunu ve İsrail’in bu yöndeki adımlarının daha fazla felakete yol açabileceği endişelerini arttırıyor.

Kaynaklar:

  1. Josep Borrell’in resmi sosyal medya hesapları
  2. Uluslararası basın kuruluşlarının haberleri
  3. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın resmi açıklamaları
  4. Gazze’deki yerel kaynaklar ve görgü tanıkları
  5. Uluslararası insan hakları örgütlerinin raporları

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-