islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

ABD Bu Hesabı Zor Verir Soros ve Rockefeller Devrede

ABD Bu Hesabı Zor Verir Soros ve Rockefeller Devrede
1 Şubat 2024 17:00
A+
A-

ABD Bu Hesabı Zor Verir. Soros ve Rockefeller devreye girdi.  ABD  İsrail Politikalarının Bedeli ağır ödeyeceğe benziyor.

ABD Bu Hesabı Zor Verir: İsrail Politikalarının Ağır Bedeli

 İsrail’e Koşulsuz Destek ve Sonuçları

ABD’nin İsrail’e olan koşulsuz desteği, dünya kamuoyunda uzun süredir tartışma konusu. The Intercept‘te yayınlanan bir makale, bu politikanın ABD’ye olan maliyetini detaylandırıyor. Özellikle, ABD’nin Orta Doğu’dan çekilme çabalarına rağmen, İsrail’in bölgedeki çıkarlara rağmen sorunlu hale geldiği vurgulanıyor. ABD’nin, İsrail hükümetini korumak için önemli kaynaklar ayırmak zorunda kaldığı belirtiliyor.

Batılı Sponsorlar ve İsrail’in Değişen Rolü

Geçmişte İsrail, Batı çıkarlarının Orta Doğu’daki kalesi olarak görülüyordu. Ancak, bugün bazı Amerikalılar, İsrail’in Gazze savaşına derin müdahalesinin nedenlerini sorguluyor. Bu savaş, sivil kayıplara ve Amerikan askerlerini bölgesel çatışmalara çekme riskine yol açıyor. Hal böyle olunca da Amerika’nın İsrail politikası, emperyalist eğilimlerin bir yansıması olarak eleştiriliyor.

ABD’nin Orta Doğu Politikası ve İsrail

ABD’nin İsrail politikası, bölgedeki Amerikan çıkarlarını olumsuz yönde etkilemeye başladı. ABD askeri yetkilileri, İsrail’e yönelik desteklerinin, İsrail’in Filistinlilere yönelik politikaları nedeniyle bölgedeki popülerliğini yitirdiğini belirtiyor. ABD’nin İsrail’e olan bağlılığı ise bölge genelinde askeri müdahalelere yol açıyor.

Ekonomik Maliyet ve Küresel Mühimmat Sıkıntısı

ABD için bu politikanın ekonomik maliyeti, gün geçtikçe artıyor. Plansız askeri harcamalar, ABD’yi mali bir çıkmaza sürüklüyor. Küresel mühimmat sıkıntısı, ABD’nin diğer tehditleri kontrol altına almasını zorlaştırıyor.

Yayınlanan makalede, Orta Doğu uzmanı yazarı Mouin Rabbani’ye atfen şu görüşlere de  yer veriliyor; “İsrail’in Batılı sponsorları ve müttefikleri için en önemli özelliği, her şeye gücü yeten bir yerel polis memuru ve Orta Doğu’da Batı çıkarlarının en iyi kalesi olarak temsil edilmesi olmuştur. “Ama artık bu öncül artık pek geçerli değil.”

Makalenin son kısmımda, Biden’in Ortadoğu’da izlediği politikalarının ABD’yi çıkmaza soktuğu belirtilerek şöyle denildi:

“ABD istihbaratı ve politika yapıcıları şu anda Gazze’de Hamas ile İsrail arasında ateşkes sağlanmasına aracılık etmeye çalışıyor; bu, savaşı sona erdirmek ve bölgesel çatışmayı yatıştırmak için ABD’nin çıkarına olacak bir anlaşma. Ancak İsrail Başbakanı Netanyahu bu tartışmaların kendi çıkarlarına aykırı olabileceğini öne sürdü. Ve böylece başka seçeneği kalmayan Biden yönetimi, Ürdün’de üç askerin ölümüne sert bir şekilde karşılık verme sözü verdi. Ancak Amerika Birleşik Devletleri’nde savaş karşıtı duyarlılığın artması nedeniyle tepkilerinin ne kadar ileri gideceği belli değil. Biden kendisini, iç siyasetin, özellikle de İsrail yanlısı grupların ve politikacıların etkisinin, ABD ordusunu, karşılığında çok az sonuçla, değerli hayatları ve kaynakları kaybettiği bir bölgeye sürüklemeye devam ettiği bir durumla karşı karşıya buluyor.”

HABER YORUM

Anlaşılan o ki, ABD’yi yöneten Siyonist güçler, Biden’in Ortadoğu politikalarından rahatsız… Bu makale, başta Netenyahu ve Biden olmak üzere, sorumlulara parmak sallamak mahiyetinde algılanmalıdır.

Zira bu Makalede “7 Ekim’den bu yana bölgedeki plansız ABD askeri harcamalarına yaklaşık 1,6 milyar dolarlık yeni bir sekmenin açıldığı, Pentagon yetkililerinin, Kongre’den yeni bir bütçe olmadan bunu karşılayamayacakları bir bedel olduğuna”  da dikkat çekilmiş..

Bırakalım birbirlerini yesinler… Bırakalım  şimdi bu pisliği, Biden, Netenyahu ve hükümetleri temizlesinler…. Ellerine yapışmış olan binlerce insanın kanını, bakalım hangi  su ve sabun temizleyecek.

Temizleyemeyeceksin bu kanı ey ABD! Temizleyemeyeceksin  bu kanı ey İsrail!

Siz, dünya kamuoyu vicdanında çoktan yargılandınız ve cezanızı aldınız. Binlerce hatta milyonlarca insanın ahı var üzerinizde.. Katil ve canisiniz siz… Caniliğinizi, hiç bir mazeret örtemez ve örtmeyecektir.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

 

Yorumlar
  1. Emin dedi ki:

    Allah razı olsun inşallah hocam sağol selam ve dua ile