islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4961
EURO
34,5758
ALTIN
2.478,95
BIST
9.557,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

ABD’den Uyarı: Kişisel Telefonlarınızı Kullanmayın!

ABD’den Uyarı: Kişisel Telefonlarınızı Kullanmayın!
24 Ocak 2022 14:59
A+
A-

Amerika Birleşik Devletleri Olimpik ve Paralimpik Komitesi (USOPC), sporculara önümüzdeki ay Çin’de yapılacak Kış Olimpiyatları öncesinde, kişisel telefonlarını kullanmamaları konusunda uyardı. ABD, sporculara tek kullanımlık telefon kullanmaları söyledi. Peki bu uyarının sebebi ne? Veri güvenliği gün geçtikçe daha da önemli bir hale geldi. Çeşit çeşit takip yazılımların ortaya çıkması, bu konuda daha büyük önlemler alınması gerektiğini gösterdi. Ülkeler ise çoktan kendi önlemlerini almaya başladı. ABD’nin 2022 Pekin Kış Olimpiyatları’na kapsamında Çin’e gidecek sporculara yaptığı telefon uyarısı da bunun bir kanıtı niteliğinde.

“KİŞİSEL TELEFONLARINIZI BIRAKIN, KULLAN-AT TELEFON KULLANIN”

Amerika Birleşik Devletleri Olimpik ve Paralimpik Komitesi (USOPC), sporculara önümüzdeki ay Çin’de yapılacak 2022 Pekin Kış Olimpiyatları öncesinde kişisel telefonlarını bırakmalarını ve “Brülör telefon” kullanmalarını söyledi. Brülör telefon, basitçe tek kullanımlık, kullan-at telefonlar demek. Komite bülteninde “Her cihaz, iletişim, işlem ve çevrimiçi aktivitelerinizi monitörize edilebilir. Cihaz veya cihazlarınız, kötü amaçlı yazılıma maruz kalabilir ve bu da gelecekteki kullanımı olumsuz yönde etkileyebilir” ifadesinin yer aldığı belirtildi.

BAŞKA ÜLKELER DE UYARMIŞ
Haberde, İngiltere, Kanada ve Hollanda da sporcuları kişisel elektronik cihazlarını ülkeye getirmemeleri konusunda uyarıda bulunduğu ifade edildi. Öte yandan haberde, komitenin korkusunun yersiz olmadığı, 2019 yılında Çin’in, turistlerin telefonlarına gizlice casus yazılım yüklerken yakalandığı bilgisi yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.