islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4990
EURO
34,7557
ALTIN
2.491,37
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

ABD’Lİ SENATÖRLERDEN KUR’AN YAKMA EYLEMİNE DESTEK

ABD’Lİ SENATÖRLERDEN KUR’AN YAKMA EYLEMİNE DESTEK
3 Şubat 2023 16:50
A+
A-

“İsveç ve Finlandiya Nato’ya alınana kadar Türkiye’ye F16 satmayalım”

İsveç’li siyasetçi Rasmus Paludan’ın Türk büyükelçiliği önünde Kur’an- Kerim yakmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu olaya sert tepki göstermişti.

Erdoğan’ın, İsveç’in NATO’ya alınmasını onaylamayacaklarını, Finlandiya konusunda ise görüşlerinin olumlu olduğunu söylemesi, dünya kamuoyunda şok etkisi yaptı.

Kendince Türkiye’ye tavır alan Batı, “Kur’an-ı Kerim yakmanın özgürlükler ile bağdaşmayacağını bilmesi gerekirken” bu olayı örtbas etmek istercesine bir hamlede bulundu ve güvenlik bahanesiyle dokuz ülke konsolosluklarını kapattı.

Şimdi de ABD’li 27 Senatör Biden’e mektup göndererek, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya alınma kararı onaylanana kadar Türkiye’ye F16 satışının durdurulmasını istediler.

Bu skandal hamle bir kez daha açık ve net bir şekilde göstermiştir ki ABD ve Batı, hiçbir zaman hak ve hürriyetleri öncelememiş, kendi menfaat ve çıkarları neyi gerektiriyorsa o şekilde davranmıştır.

HABER YORUM

İlk başta şunu ifade edelim ki, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Kur’an-ı Kerim yakma densizliğine karşı vermiş olduğu tepki, haklı ve yerinde bir tepkidir. Kutsal kitapların yakılmasının ise ifade özgürlüğü gibi bir kılıfta değerlendirilmeye çalışılması ise ayrı bir garabettir.

Diğer taraftan İsveç’te yapılan her eylemin arkasından PKK dahil terör örgütlerinin çıkması da düşünülmesi gereken önemli konulardandır. Nato’ya girmek isteyen İsveç, verdiği sözleri tutmamakta terör örgütlerinin eylemlerine izin vermektedir.

İslam, Kur’an-ı Kerim dahil olmak üzere, hiçbir kutsal addedilen kitabın yakılmasını ve o kitaba karşı başka türlü hakaretler yapılmasını kabul etmez. Bunu yaparken de İslam, dünya üzerinde barış dini olduğunu ve her daim barışın tarafında olduğunu göstermiş olmaktadır.

Ancak böyle bir densizliği Batı’nın batık kültürüne sahip olan topluluklarda görebiliriz. Bu densizliğin arkasından yaptıklarının doğru olduğunu savunmak ise ayrıca düşünülmesi gereken bir durumdur. Dolayısıyla da Kur’an-ı Kerim yakma eylemini gerçekleştiren ve ısrarla bu yanlışın arkasında duran Batı, ne yaparsa yapsın yediği herzelerin üzerini örtemeyecektir.

ABD’nin F16’ları, bizim yüce kitabımızdan daha değerli ve kıymetli değildir. Kaldı ki son dönemde, o yüce kitabımıza inanan insanlarımız, savaş sanayi alanında büyük atılımlara imza attılar. Hem de sizin F35 ve F16’larınızı aratmayacak atılımlar bunlar.

MİRATHABER.COM

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar
  1. Yasin dedi ki:

    Haçlı çocukları boş durmuyor. Sadece hirlarlar. Önüne bur kemik atmak gerekiyor