islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

SUUDİ ARABİSTAN AKTARMALI YOLCULAR İÇİN TRANSİT VİZE HİZMETİNİ BAŞLATIYOR

SUUDİ ARABİSTAN AKTARMALI YOLCULAR İÇİN TRANSİT VİZE HİZMETİNİ BAŞLATIYOR
3 Şubat 2023 16:45
A+
A-

– Vize ücretsiz olup bu vizeyi alan kişilere Krallık tarafından dört gün kalma hakkı verilir ve üç aylık bir geçerliliği vardır.

– Duraklamalar için transit vize ile, turizm ve hac amacıyla Suudi Arabistan’a giriş izin verilir.

RİYAD: Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı pazartesi günü, Suudi Arabistan’da konaklayan yolcuların giriş vizesi almalarına olanak sağlayacak bir elektronik hizmet başlattı.

Duraklamalar için transit vize, umre yapmak, Medine’deki Mescid-i Nebevî’yi ziyaret etmek ve Suudi Arabistan’ı gezmek isteyen kişilerin ülkeye girişine izin verir.

Mola vizesi, yolcuların ülkede 96 saate kadar kalmalarına izin vererek her zamankinden daha fazla ziyaretçinin Suudi Arabistan’nın eşsiz tarihi, kültürel ve manevi mekanlarını keşfetmesine olanak tanıyacaktır.

Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak yeni hizmet ile yolcular, Saudia Airlines ve Flynas’ın elektronik platformları üzerinden transit vize başvurusu yapabilecektir.

Başvuru, işlenmesi için otomatik olarak Dışişleri Bakanlığı’ndaki birleşik ulusal vize platformuna aktarılacaktır. Dijital vize anında verilecek ve yararlanıcıya e-posta ile geri gönderilecektir.

Bakanlık, molalar için e-Transit vizesinin, kıtalar arasında bir bağlantı olarak seçkin stratejik konumundan yararlanarak ve yılda 100 milyon ziyarete ulaşarak Krallığın 2030 vizyonu hedeflerine ulaşılmasına katkıda bulunacağını söyledi.

Vize ücretsizdir, yolcunun biletiyle birlikte hemen verilir, sahibine ülkede dört gün kalma hakkı verir ve üç aylık bir geçerliliği vardır.

Ziyaretçilerin konaklama sürelerini en iyi şekilde değerlendirmelerine yardımcı olmak için, ziyaretçilere Cidde’deki el-Beled’de gezinme veya Suudi Arabistan’ın altı UNESCO bölgesinden biri olan Diriyah’taki el-Turaif bölgesini ziyaret etme konusunda ilham vermek için 24, 48, 72 ve 96 saatlik Dünya Miras bölgelerine özel güzergahlar geliştirildi.

Suudi turizm otoritesi turizm bakanı ve yönetim kurulu başkanı Ahmed el-Khateeb, “Yeni mola vizesi, Suudi Arabistan’nın turizm sektöründe büyümeyi geliştirme ve teşvik etme taahhüdünün bir başka kanıtıdır.” dedi.

“İster eğlence ister iş veya umre için ulusal taşıyıcılarımızla Suudi Arabistan’dan geçen yolculara açık bu vize sayesinde, Suudi Arabistan önde gelen bir küresel turizm destinasyonuna dönüşürken, hükümet ve turizm ekosistemi genelinde birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

Bu arada, Suudi Turizm Otoritesi CEO’su Fahd Hamidaddin şunları söyledi: ” Suudi Arabistan’nın açılış mola vizesine ilişkin bugün duyurusu, entegre kamu ve özel sektör iş birliğinin dönüm noktası niteliğinde bir örneğidir. Hedef Suudi Arabistan’ın çekiciliğinin kanıtlanmasıdır.”

SAUDIA ve Flynas’ın CEO’ları da vizenin Krallığı doğu ile batı arasında önemli bir merkez haline getirme yolunda bir kilometre taşı olduğunu söyledi.

SAUDIA bünyesindeki İbrahim Koshy şunları söyledi.”Bu, SAUDIA’nın, Krallığın 2030 yılına kadar 100 milyon ziyarete ulaşması için stratejik hedefini destekleme taahhüdünün bir kanıtıdır. Doğu ile Batı’yı birbirine bağlayan bir merkez olma konumumuzu güçlendirirken, artan transit yolcu sayısını olumlu yönde etkileyeceğinden eminiz.”

Bu yeni hizmet ayrıca yolcuları umre yapmaya, önemli destinasyonları ziyaret etmeye ve Suudi Arabistan sezonlarına katılmaya teşvik edecek” dedi.

Aynı zamanda Flynas’ın genel müdürü olan Bandar Almohanna da şunları söyledi: “Bugün Flynas, Suudi Arabistan ulusal havayollarının yeni mola vizesinin verilmesini kolaylaştırmasını sağlayan bu ekosistemin bir parçası olmaktan gurur duyuyor. Bu uygulama, Suudi Arabistan’da mola vermek isteyen yolcularımızın son varış noktasına giden yolda 96 saate kadar olan sürecini hızlandırıyor.”

Kaynak: https://www.arabnews.com/node/2241566/saudi-arabia

Çeviren: Ayşe Betül Güven

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.