islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,20
BIST
9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

ABD’nin Cemal Kaşıkçı raporunda son dakika değişikliği

ABD’nin Cemal Kaşıkçı raporunda son dakika değişikliği
Mirat Haber Ajansı

Trump döneminde kamuoyuna açıklanmayan CIA’in Cemal Kaşıkçı raporu geçtiğimiz Cuma akşamı yayınlanmıştı. Rapor dünya gündeminde önemli etki oluşturdu. 2019’da CIA tarafından hazırlanan ancak eski ABD Başkanı Donald Trump’un kamuoyuyla paylaşmadığı raporda, cinayetin sorumlusu olarak Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın (MBS) gösterileceği tahmin ediliyordu. Raporda, korkunç suikastin detayları ortaya çıkarken, ABD 76 Suudi yetkiliye yaptırım ilan etti. Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz ise Twitter’dan bir mesaj paylaştı ve ABD Biden yönetiminden umutlu olduğu ifade etti. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, raporu reddetti. Rapora, ABD ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkileri çökertebileceği şeklinde yorumlar yapıldı.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğünün (DNI) cuma günü kamuoyuna açıkladığı Cemal Kaşıkçı raporunda yer alan 3 ismin, raporun aynı internet sitesinde güncellenen ikinci versiyonunda silindiği ortaya çıktı. Raporun ilk versiyonunda Kaşıkçı cinayeti ile ilişkili 21 isim mevcutken son dakika değişikliği ile 18 isime indi. Raporda cinayetten sorumlu Suudi Veliaht Muhammed Bin Salman tutulurken, Salman’a yönelik herhangi bir yaptırım söz konusu olmadı. Biden’ın bu tutumu Amerikan medyasında tepki çekti.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’a yönelik eleştirileriyle bilinen ve Washington Post gazetesinde köşe yazarlığı yapan Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018’de evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğundan bir daha çıkmamıştı. Kaşıkçı’nın daha sonra konsoloslukta öldürüldüğü ve cesedinin parçalandığı ortaya çıkmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.