islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5767
EURO
34,9899
ALTIN
2.462,54
BIST
9.892,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

ABD’nin Suriye’de SİHA Vahşeti

ABD’nin Suriye’de SİHA Vahşeti

ABD’nin Suriye’de resmi kayıtlardan bile gizlediği katliam birimi gündeme düştü. 20 kişiden oluştuğu tahmin edilen “Talon Anvil” (Pençe Örs) isimli hücre 2014-2019 arasında insansız hava aracı tarafından savunmasız siviller öldürdü.

ABD ordusunun Suriye’de resmi kayıtlarda bile gizlediği hayalet katliam birimi ortaya çıkardı. New York Times, ismini açıklamadığı üst düzey askeri kaynaklara dayandırdığı haberle, Suriye’de sayısız sivil katliamının altında imzası bulunan ve en fazla 20 kişiden oluşan “Talon Anvil (Pençe Örs)” isimli birliği açığa çıkardı.

Pençe Örs, 2014-2019 yılları arasında görev aldı ve Suriye’de sözde DEAŞ’a karşı operasyonlarda, sayısız sivil hayatını kaybetti. “Meşru müdafaa” kılıfıyla düzenlenen hava saldırılarında Hellfire füzeleri ve lazer güdümlü bombalarla yüklü ABD yapımı Reaper ve Predatör SİHA’ları kullanıldı. Üst düzey ABD’li yetkililer, istihbarat raporlarına rağmen birimin kanlı saldırılarını görmezden geldi.

İSTİHBARAT PKK’DAN

ABD’nin operasyonel hızı artırmak için böyle bir gizli yapılanmaya başvurduğu belirtildi. Saldılar için istihbarat toplamak ve siviller ile DEAŞ örgütü üyelerini tasnif etmek, ABD’ye göre istenilen sonucun alınmasını güçleştiriyordu.

Yine hayalet birimde çalışan askerlerin ifadesine göre, saldırılarda çoğu zaman, ABD’nin bölgede eğittiği ve askeri teçhizatla donattığı PKK/YPG unsurlarından alınan istihbarat raporları, sivillerin katledildiği ölümcül saldırılar yaptı.

112 BİN BOMBA KULLANILDI

Hayalet birimin Suriye’de DEAŞ’a karşı düzenlediği saldırılarda 112 bin bomba atıldı. O dönem DEAŞ’a karşı yürütülen operasyonlarda Pentagon’un “Yüksek rütbeli, katı kuralları olan bir ekip operasyonları yönetiyor” açıklamasının gerçeği yansıtmadığı kaydeden haberde, saldırıların Pençe Örs tarafından düzenlendiği ve bu ekibin düşük rütbeli 20’den az kişiden oluştuğu kaydedildi. 2016-2018 arasında birim içinde çalışan hava istihbarat subaylarından biri, “Pek çok kötü saldırıya imza attılar” ifade etti.

AFGANİSTAN’IN 10 KATI

Birimde çalışan eski hava kuvvetleri istihbarat subaylarının ifadelerine göre, içeride 50 kişinin olduğu bir binaya düzenlenen saldırıların emrini Pençe Örs vermekte. Suriye’de düzenlenen tüm saldırıların görüntülerinin kaydedildiği ifade eden haberde, birimin yaptığı katliamları gizlemek için SİHA kameralarını saldırıdan başka bir tarafa yönlendirdiği ve kanıtları kararttığı kaydedildi.

Pentagon’un Suriye için sınıflandırılmış sivil kayıp verilerini inceleyen bir yetkili, 2018 yılında sivil katliamlarının Afganistan’daki saldırılarda gerçekleşen sivil kayıplara oranla 10 kat fazla olduğu belirtildi.

HÜCRE ÇİMENTO FABRİKASIYDI

Pençe Örs’ün Irak’ın Erbil kentinde, ardından Green Village adlı bir konut kompleksinde ve Suriye’nin kuzeyinde bir çimento fabrikasında karargah kurduğu, saldırıları bu bölgelerden yönettiği kaydedildi. Geçtiğimiz günlerde terör örgütlerine verdiği desteği tescillenen Fransız çimento devi Lafarge’ın, Suriye’nin kuzeyi olarak belirten bölgede (Kobani) bir çimento fabrikası bulunmakta.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.