islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
48,4390
EURO
56,2357
ALTIN
6.890,13
BIST
14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

ABD’nin Sirik’teki Sivil Katliamı Yaptı

ABD’nin Sirik’teki Sivil Katliamı Yaptı

ABD, Sirik’te Sivil Katliamı Yaptı

ABD’nin İran’ın Sirik kentindeki saldırısı, bir düğün evini ölüm alanına çevirdi. Saldırıda çocuklar yaralandı, beş sivil hayatını kaybetti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin İran’ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletine bağlı Sirik kentinde sivil yerleşim yerlerini ve bir düğün törenini hedef alan bombalı saldırısı, masum halkı ve çocukları bir kez daha kana buladı. Bölgeden gelen son bilgilere göre, doğrudan sivillerin ve ailelerin bulunduğu bir düğün merasiminin hedef alındığı saldırıda aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu onlarca masum insan yaralandı, hayatını kaybedenler oldu.

İran Kızılayı ve yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, ABD füzelerinin ve şarapnel parçalarının isabet ettiği sivil yerleşim yerle bir olurken, en mutlu günlerini kutlayan siviller bir anda savaş cehenneminin ortasında kaldı. Saldırının şiddetiyle aralarında küçük yaştaki çocukların da yer aldığı 68 kişi yaralanarak Sirik ve Minab çevresindeki hastanelere kaldırıldı.

Uluslararası hukuku ve savaş normlarını hiçe sayarak sivil altyapıyı, evleri ve düğün kutlamalarını vuran ABD güçleri, bölgedeki insani krizin daha da derinleşmesine yol açtı. Savunmasız çocukların ve sivillerin hedef alındığı bu acımasız saldırı, insan hakları örgütleri ve kamuoyu tarafından büyük bir tepkiyle karşılanırken, Washington yönetiminin sivil kayıpları umursamaz tavrı vicdanları yaralamaya devam ediyor.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.