
ABD, Sirik’te Sivil Katliamı Yaptı
ABD’nin İran’ın Sirik kentindeki saldırısı, bir düğün evini ölüm alanına çevirdi. Saldırıda çocuklar yaralandı, beş sivil hayatını kaybetti.
Amerika Birleşik Devletleri’nin İran’ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletine bağlı Sirik kentinde sivil yerleşim yerlerini ve bir düğün törenini hedef alan bombalı saldırısı, masum halkı ve çocukları bir kez daha kana buladı. Bölgeden gelen son bilgilere göre, doğrudan sivillerin ve ailelerin bulunduğu bir düğün merasiminin hedef alındığı saldırıda aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu onlarca masum insan yaralandı, hayatını kaybedenler oldu.

İran Kızılayı ve yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, ABD füzelerinin ve şarapnel parçalarının isabet ettiği sivil yerleşim yerle bir olurken, en mutlu günlerini kutlayan siviller bir anda savaş cehenneminin ortasında kaldı. Saldırının şiddetiyle aralarında küçük yaştaki çocukların da yer aldığı 68 kişi yaralanarak Sirik ve Minab çevresindeki hastanelere kaldırıldı.
Uluslararası hukuku ve savaş normlarını hiçe sayarak sivil altyapıyı, evleri ve düğün kutlamalarını vuran ABD güçleri, bölgedeki insani krizin daha da derinleşmesine yol açtı. Savunmasız çocukların ve sivillerin hedef alındığı bu acımasız saldırı, insan hakları örgütleri ve kamuoyu tarafından büyük bir tepkiyle karşılanırken, Washington yönetiminin sivil kayıpları umursamaz tavrı vicdanları yaralamaya devam ediyor.
İslami Haber ”MİRAT” – YouTube