islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5242
EURO
34,8415
ALTIN
2.487,80
BIST
9.545,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Abdullah Abdullah Hindistan’dan Destek İstiyor

Abdullah Abdullah Hindistan’dan Destek İstiyor

Mirat Haber Ajansı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde az bir farkla kaybeden ve iktidarın önerisi üzerine Taliban ile barış görüşmelerinin Afgan hükümeti başmüzakerecisi olan Abdullah Abdullah, Afganistan barış sürecine destek toplamak ve bölgesel uzlaşmayı güçlendirmek için hafta sonunda Yeni Delhi’yi ziyaret edecek. Abdullah, Afgan barışı ve Afganistan ile Hindistan arasındaki ikili ilişkiler konusunda Hintli yetkililerle görüşecek. Afganistan’daki ulusal uzlaşma yüksek konseyinin başkanı Abdullah’ın ziyareti, Afganistan hükümeti ile Taliban’ın ülkede barışı sağlamak için bir anlaşma müzakere etmeye çalıştığı bir döneme rastlıyor. Abdullah Abdullah geçen hafta Pakistan’ı ziyaret etmiş, Pakistan Başbakanı İmran Han, Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi ve diğer Pakistanlı yetkililerle Afgan barış sürecini görüşmüştü.

Son zamanlarda, Afgan hükümeti ve Taliban’ın müzakere ekiplerinin, savaştan zarar gören ulusta barışın yeniden tesisi için henüz doğrudan görüşmelere başlamadıkları bildirildi. Afganistan hükümeti ile Taliban arasındaki barış görüşmeleri 12 Eylül’de Katar’ın başkenti Doha’da on binlerce kişinin öldürüldüğü yıllardır süren savaşı sona erdirmek için başladı. Hindistan Dışişleri Bakanı Caişankar, Doha’daki Afgan barış görüşmelerinin açılış törenine video konferans yoluyla katılmış ve barış sürecinin Afgan öncülüğünde olması ve azınlıkların ve kadınların çıkarlarını sağlaması gerektiğini yinelemiştir. Hindistan Afgan topraklarının asla Hindistan karşıtı faaliyetler için kullanılmaması gerektiğini vurgulayarak Afganistan’da uzun süreli barış sağlamak için acil ateşkes ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.