islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5889
EURO
34,8006
ALTIN
2.499,03
BIST
9.444,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Hindistan Müslümanlara Karşı Budistlere Yanaşıyor

Hindistan Müslümanlara Karşı Budistlere Yanaşıyor

Mirat Haber Ajansı

Hindu çoğunluklu Hindistan Cumartesi günü, komşusu Budist çoğunluklu Sri Lanka ile Budist-Hindu bağlarının geliştirilmesi için 15 milyon dolarlık bir projenin başlatıldığını duyurdu. Hindistan Başbakanı Narendra Modi teklifi Sri Lankalı mevkidaşı Mahinda Rajapaksa ile sanal bir toplantının ardından yaptı. Budizm, Sri Lanka nüfusunun %70’inden fazlası tarafından uygulanırken, Hindistan halkının çoğu Hindu. Hindistan Dışişleri Bakanlığı, tanıtım projesinin Budist manastırlarının inşası ve yenilenmesi, kapasite geliştirme, kültürel alışverişler, arkeolojik işbirliği ve Budizmin kurucusu Gautama Sidharta Buddha’nın kalıntılarının karşılıklı sergilenmesi yoluyla olacağını söyledi.

Hindistan, kısa süre önce, uluslararası uçuşlar için Hindistan’ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletindeki önemli bir Budist hac bölgesi olan Kuşinagar’daki havaalanını yeniledi. Hindistan yakında açılış uçuşunda Sri Lanka’dan bir Budist heyeti uçurmayı planlıyor. Budistler, Buddha’nın Kuşinagar’daki ölümünden sonra ruhen özel bir duruma geldiğine inanıyorlar. Her iki ülkede de Müslümanlar azınlık ve %15’in altında oranları bulunuyor. Her iki ülkede ülkelerindeki Müslüman azınlığa karşı baskı kampanyaları yürütmekte. Hindistan Sri Lanka’nın yaklaşık 65 katı kalabalık. Hindistan çevresindeki Sri Lanka, Myanmar, Bhutan, Tayland, Tibet, Çin, Budist gelenekten gelen ülkeler.

ETİKETLER: Sri Lanka
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.