Gündem

ABD’ye Ait F-15 Savaş Uçakları Estonya’da

NATO, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik olası bir askeri harekatına karşı tedbir amaçlı ABD’ye ait F-15 savaş uçaklarının Estonya’ya konuşlandırıldığını bildirdi. NATO Hava Komutanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, ABD’ye ait F-15 savaş uçaklarının Amari Hava Üssü’ne iniş yaptığı belirtildi. Danimarka ve Estonya’ya ait F-16 tipi savaş uçaklarının ise bölgedeki güçlere takviye olarak yarın Litvanya’ya ait Siauliai Hava Üssü’ne konuşlanacağı aktarılan açıklamada, “Hava devriyesi birlikte daha güçlü.” ifadeleri kullanıldı.

6 SAVAŞ UÇAĞI DAHA KONUŞLANACAK

Danimarka ve Estonya’ya ait F-16 tipi savaş uçaklarının ise bölgedeki güçlere takviye olarak yarın Litvanya’ya ait Siauliai Hava Üssü’ne konuşlanacağı aktarılan açıklamada, “Hava devriyesi birlikte daha güçlü.” denildi. Uluslararası basında, söz konusu savaş uçaklarının sayısının 6 olduğu belirtildi. 6 adet F-15 ve Danimarka’ya ait 4 uçağın takviye olarak Litvanya’ya gitmesinden önce, uçaklar, tatbikata katılmak üzere Estonya’daki Amari Hava Üssü’ne iniş yaptı.

Almanya Müttefik Hava Komutanlığı Genelkurmay Başkanı Jöerg Lebert, “Ek uçaklar, hazırlığımızı desteklemek, ittifakımızı geliştirmek ve ittifak ülkeler arasındaki güçlü dayanışmayı vurgulamak için birliklerimiz ile çalışacak” dedi. Ortak tatbikat, Estonya Başbakanı Kaja Kallas’ın ‘Baltık ülkelerinde ABD varlığının yeniden altı çizilmesi’ talebi üzerine gerçekleşti.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

14 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

14 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

15 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago