islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5893
EURO
34,8218
ALTIN
2.415,55
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

ÂDİL MÜCADELE NASIL OLMALI? 

ÂDİL MÜCADELE NASIL OLMALI? 
23 Nisan 2022 11:06
A+
A-

Çoktan beri ülkemiz üzerinde karmaşık dümenlerin döndüğünü ve yoğun kara bulut kümelerinin dolaştığını bilinmeyen yoktur. Dengesiz hamleler daima yıkıcı olmuştur.

Bir tarafta bir lider, diğer tarafta altı lider açıktan ve yedincisi perde arkası sipere yerleşerek yedi parti birden hedef belirleyerek mücadele sürdürüyorlar. Konu çok önemli olmalı ki, yabancı güçler de yedeğe alınarak mücadele küresel boyutlara taşınarak işi garantiye alma gayretleri de ihmal edilmiyor. Bunlarla beraber bireysel çırpınışlar da ön plana çıkarak lidersiz liderler grubunda yer alarak mücadele alanı genişletilmektedir.

Bunların ayrıca hurdalıktan destek alma umutları ve yedek parça olarak kullanmaya çalıştıkları zümre niteliğinde tufeyliler vardır. Normal insanların akıllı davranmaları, mantığı kullanmaları, dengeli olmaları ve iddialarının sahibi olmaları gerekir. Bunun için de âdil değerlendirme yapmaları şarttır. Bu kıvamda olan ve körü körüne şartlanmamış ve fanatizme kapılmamış olmaları kaydı ile düşünmeleri gerekenler başarı kazanırlar. Tersi yıkım oluyor.

Türkiye’de demokratik düzeninin kurulması ve tek parti yönetimlerinin başlaması ile gelişen sosyopolitik olaylar toplumu kamplara böldü. Dış şer güçlerden yapılan modernizm aldatmacaları ile milleti, millet yapan değerler reddedilerek Batının vahşi kültürü ve İslam karşıtı bir hayat anlayışı yerleştirildi. Yıkım etkinleştirildi. Yıkım etkinleştirildikçe ve İslam toplumunun değer yargıları da unutturulunca toplum tasavvurlarının aslî yerini beşerî hatta Batı tandanslı fikir akımları doldurmaya başladı. Genç nesiller kimi sağcı, kimi solcu, kimi sosyalist, kimi komünist, kimi liberalist, kimi feminist ve daha nice ayrılıkçı fikir akımları göz kamaştırmaya yüz tuttu. Bu arada çokça kalitesiz siyaset kahramanları türedi.

Fakat hemen hemen kimsenin hesaba katmadığı bir gelişme oldu. Hem de önce bir dâhi ve dindar bir lider Erbakan Hoca nice teknolojik projelerle manevi alanda uyarmaya başladı. Kurak bir iklimde teknolojik ve manevi değerler tohumları ekmeye gayret etti.

Bu mevsim, tomurcuklanma döneminde şer güçler tarafından hasadına engel olundu.

Fakat bunun peşinden İmam Hatipli bir genç çıktı. Ve Recep Tayyip Erdoğan, üç aylık hükümetleri çok geride bıraktı. Hatta onları unutturdu. Yirmi senede on bir seçim kazandı. Ülkeyi istikrara kavuşturdu. Bu başarıları ile ülkeye yeniden itibarını kazandırdı. Bununla hemen her alanda güçlü bir Türkiye imajı gerçekleştirdi. Yalnız ülkesinde değil mazlum ve mağdur ülke insanlarına bile ümit ışığı oldu. Rakip ülke liderlerine karşı da denge ve oyun kurucu lider durumuna geçti. Her alanda artarak gelişen büyük projeleri gerçekleştirdi.

Bütün bunların karşısında dünyaca şımarık ve rakip tanımaz güçler hazımsızlık illetine tutuldular. Doğal olarak da Tayyip Erdoğan’ı yıkmak için ne gerekirse yapılmalı idi. Fakat yirmi senede on bir seçim kazanan Erdoğan,  karşısına çıkarılan engelleri aşmasını başardığı için en sonunda karşısına aşılmaz zannedilen bir engel konuldu. Türk parasının değeri düşürülecek, fiyatlar tahammül edilemez hale getirilecekti. Bununla milleti midesinden yakalayıp Tayyip Erdoğan’ı ve yönetimini yıkma çalışmaları hızlandırılacaktı. Türkiye’ye çağ atlatan gelişmeleri durdurma planları ön plana alındı. Hârici ve dâhili işbirlikçiler bu alanda sınır tanımaz olduklarını ortaya koydular. Bu masum milletin besin maddelerini denize dökecek kadar çirkefleştiler, kalleşçe telef ettiler. Güyâ yıkıcılıkta kahramanlık yaptılar!

Aslında millet ve servet düşmanı hainlerin malları müsadere edilmelidir. Süresiz ticaret yasağı ve yaptıklarına karşılık mahkûmiyet cezaları ile tedip edilmeleri gerekmektedir. Kendisine suç isnat edemedikleri ve yüz kızartıcı bir kabahat yaftalayamadıkları Tayyip Erdoğan’ı, sırf “artık O olmasın” saçmalığı ile yıkma teşebbüslerinin altında ya çok düşük seviye zekâ özrü ya da korkunç vatan ve millet düşmanlıkları yattığı endişeleri vardır. Böylesi aşağılıklarla ülke huzur ve güvenine kast edenler hangi enkazın altında kalacaklarını birazcık hayal etmelidirler. Aksi takdirde böylesi ihanet edenler, öncelikli olarak enkaz altında kalanlardır. Samimi olanlar iktidara gelmeleri için hizmette kendilerini ispat etmeleri gerekir.

Ülkemizin ve insanlığın geleceği için yapıcı, dürüst ve ciddi insan ve kadrolar gerek.

Yetersizler yıkarlar, amma asla yapamazlar

Esselamu aleykum İlhan ORAL!  

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.