islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3849
EURO
35,0576
ALTIN
2.326,64
BIST
9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Afgan kadınının giysisi/burkası islâm’ın gereği değildir

Afgan kadınının giysisi/burkası islâm’ın gereği değildir

Rabbimizin insanlığa son mesajlarını içeren Kur’ân’a ve uygulamada ona açıklık getiren Aziz peygamberimizin Sünneti’ne dayanılmadığı sürece aşırılıklara düşmekten ve İslâm adına İslâm’la çelişmekten korunulamaz.

Mesela birileri İslâmın temel kaynağı olan Kur’ân’da başörtüsü emri yoktur derken diğer bir grup da kadının yüzünün dahi örtülmesi gerekir,demektedir. Yüzün örtülmesi gereğini dile getirenlerin ictihadi görüşleri Müslümanların bazılarınca asırlardır uygulanmaktadır. Günüz Afganistan kadınları da buna misal oluşturmaktadır.

Yukarıda yüzleri de örtülü olduğu için kimlikleri de meçhül burgalı Afgan kadınlarının bir kısmını görüyorsunuz. Medeni denilen seküler dünyada örtülü yerleri azınlıkta kalan kadınların piç uygulamaları çağdaşlık adına kabul ve teşvik görürken Müslüman kadınların burgalarına karşı çıkacak değiliz. Dileyen dilediğini uygulasın. Ama bunun İslâm Dîni’nin bir emri veya tavsiyesi olmadığını dile getirmek mecburiyetindeyiz. Aslında burga gibi bir kültürel olgu olan Cübbe ve Sarık da böyledir. Yani dîni bir gereklilik değildir.

Sitemiz mirathaber.com’ da İslâmi örtünme ile ilgili gerekli bilgileri vermiştik. Şimdi ise sizlere İslâm’a Göre Cinsel Hayat isimli eserimizin Kur’ânî ve Nebeviî İlkeler Işığında Örtünmebölümünden aldığımız iki paragrafı sunmakla yetiniyoruz:

“ Yüzün örtülmesine ilişkin Kur’ânî ve Nebevî bir emir ve tavsiye yoktur. Mü’min erkeklere verilen cinsel arzulu bakışlardan korunulması ile ilgili Kur’ânî emir, Rabbimizin kadınlarla biatlaşması/sözleşmesi için Peygamberimize yüklediği görev, Hz.Mûsa’nın daha sonra eşi ve baldızı olacak kadınlarla konuşması yüzün görünür kabul edilebileceğinin Kur’ânî işaretleridir. ((en-Nûr 30; el-Mümtahine 12; el-Kasa 23)

Sevgili Peygamberimizin, şeffaf bir elbise giyinik olduğu halde yanına gelen baldızı Esma’ya arkasını dönüp sarığından bir parça kesip vererek ergin kadınların yüz ve eller dışındaki vücut organlarını örtmeleri gereğini vurgulaması; yüz bini aşkın mü’minler topluluğu ile yaptığı Veda Haccı’nda ihramlı kadınlarınyüzlerini örtmesini yasaklaması argümanlarımızdır. Veda haclarında kendisine soru yönelten genç kadınla bakışan terikesindeki amcası oğlu Fazl’ın yüzünü elleriyle bizzat çevirirken, kadına yüzünü örtmesine ilişkin bir emir vermemesi de delilimizdir.( Ebu Davud Libas; Müslim Hac 4089;Tirmizi Hac 18)

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.