islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3698
EURO
34,9364
ALTIN
2.325,48
BIST
9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Afganistan’da Taliban Bu Kez Polisleri Öldürdü

Afganistan’da Taliban Bu Kez Polisleri Öldürdü

Mirat Haber Ajansı

Taliban tarafından geçen hafta iki ayrı saldırıda en az yedi Afgan polisi öldürüldü ve 20 kişi daha yaralandı. İki saldırının sonuncusu, Güney Kandahar eyaletinde üç polisin ölümüne ve 20 kişinin de yaralanmasına yol açan bir arabalı intihar saldırısıydı. Patlama Çarşamba günü sabah saat 4.00 civarında Şah Wali Kot bölgesinde gerçekleştiği, saldırganın binadan kısa bir mesafeye gelince patlayıcıları patlattığı bölge polis merkezine ulaşmadan önce teşhis edildiği bildirildi.

Taliban sözcüsü Qari Yosuf Ahmadi taktik bir saldırı olduğunu söylediği şeyin sorumluluğunu üstlendi. Yakındaki Gazne eyaletinde, Taliban tarafından iddia edilen bir mayın patlamasında üst düzey bir yetkili de dahil olmak üzere dört polis öldürüldü. Resmi bir açıklamaya göre, kurbanlar arasında Deh Yak bölgesinin ve diğer üç polis memurunun şefi vardı. Yerel basın, güney Helmand eyaletinde bir havan saldırısının da iki kişiyi öldürdüğünü ve yedi kişiyi de yaraladığını bildirdi. Henüz hiçbir grup saldırının sorumluluğunu üstlenmedi. Şiddet, savaşın kasıp kavurduğu ülkede barış çabalarının ortasında geliyor. Bu haftanın başlarında Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Taliban’ın saldırılarının devam etmesinin barış sürecinde ciddi zorluklar yarattığı konusunda uyardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.