islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4373
EURO
34,4579
ALTIN
2.479,08
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Burkina Faso saldırısında silahlı kişiler 18 kişiyi öldürdü

Kuzey Burkina Faso’daki yerel bir yetkili, bu hafta büyük bir yerinden edilmeye neden olan bir saldırıda en az 18 kişinin öldüğünü ve birinin ağır yaralandığını açıkladı.

Burkina Faso saldırısında silahlı kişiler 18 kişiyi öldürdü

Kuzey Burkina Faso’daki yerel bir yetkili, bu hafta büyük bir yerinden edilmeye neden olan bir saldırıda en az 18 kişinin öldüğünü ve birinin ağır yaralandığını açıkladı.

Mirat Haber Ajansı

Kuzey Burkina Faso’daki yerel bir yetkili, bu hafta büyük bir yerinden edilmeye neden olan bir saldırıda en az 18 kişinin öldüğünü ve birinin ağır yaralandığını açıkladı. Çatışmanın vurduğu Burkina Faso’nun Sahel bölgesinde bulunan Seno eyaleti valisi Salfo Kabore, saldırının dün Yattakou köyünde kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından düzenlendiğini ifade etti. Kabore yaptığı açıklamada, birçok yerel sakinin Seytenga komününün başkentine kaçtığını, yaralı kişinin Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou’da hastaneye kaldırıldığını belirtti. Saldırı, iki İspanyol gazeteci ve İrlandalı bir korumacının öldürüldüğü ve bir Burkinabe askerinin, ülkenin doğusundaki isyancılar tarafından kaçak avlanma karşıtı devriyesi tarafından pusuya düşürüldüğünde, kaybolduğu gün gerçekleşti.

Sahel bölgesinde saldırıyı kimin gerçekleştirdiği belli olmasa da, yüksek rütbeli bir güvenlik yetkilisi, saldırının büyük olasılıkla DAEŞ’e bağlı savaşçılar tarafından gerçekleştirildiğini vurguladı. Nijer sınırındaki bölgede bu tür çeşitli grupların faaliyet gösterdiği bilinmekte. Son yıllarda, Sahra Çölü’nün hemen güneyindeki yarı kurak bir bölge olan Sahel’in batı kısmının büyük bir kısmı, birden fazla silahlı grubu içeren şiddetten rahatsız oldu. Ulusal ordular ve uluslararası ortakların yanı sıra yerel milisler tarafından gerçekleştirilen çeşitli askeri kampanyalar sırasında terörist fraksiyonların kökünü kazımak mümkün olmadı. Burkina Faso’da çatışma binlerce insanı öldürdü, bir milyondan fazla kişiyi yerinden etti ve daha da kötüleşen bir insani kriz yarattı.

ETİKETLER: Terör Saldırısı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.