islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3397
EURO
35,1175
ALTIN
2.311,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Afganistan’ın Kabil kentinde bir tanker yangınında 7 kişi öldü

Afganistan’ın başkenti Kabil’in kuzeyinde akaryakıt tankerlerinin arasından geçen kavurucu bir yangında 7 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

Afganistan’ın Kabil kentinde bir tanker yangınında 7 kişi öldü

Afganistan’ın başkenti Kabil’in kuzeyinde akaryakıt tankerlerinin arasından geçen kavurucu bir yangında 7 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

Mirat Haber Ajansı

Afganistan’ın başkenti Kabil’in kuzeyinde akaryakıt tankerlerinin arasından geçen kavurucu bir yangında 7 kişi öldü, 14 kişi yaralandı. İçişleri bakanlığı sözcüsü Tarık Aryan, müfettişlerin Pazar günü yanan düzinelerce tankeri ve Cumartesi günü geç saatlerde bölgedeki alevlere yakalanan bir benzin istasyonunu taradıklarını belirtti. Arian, yetkililerin hala yangının nasıl başladığını araştırdığını ve nedenini henüz bilmediğini, ancak teröristlerin karıştığını dışladığını belirtti. Aynı gün, ABD ve NATO’nun Afganistan’dan çekilmesinin son aşamasına resmen başladığı ve yaklaşık 20 yıllık bir askeri angajmanı sona erdirdiği gün geldi. 2.500-3.500 ABD askerinin tamamı ve yaklaşık 7.000 NATO müttefik kuvveti, en geç ABD’deki saldırıların 20. yıldönümü olan 11 Eylül’e kadar Afganistan’dan çıkacak.

Residents view vehicles and a house damaged in a fire that consumed oil tankers and vehicles in Kabul [Rahmat Gul/AP]

Arian, yangının bir kıvılcım yakıt tankerini ateşe vermesiyle başladığını belirtti. Yangın birkaç eve ve yakındaki bir benzin istasyonuna geçmeden önce, yakındaki birkaç tanker hızla yutuldu ve gece gökyüzüne dev alevler ve duman bulutları yolladı. Birkaç yapı tahrip edildi ve Kabil’in çoğu zaman sadece tek tük bir güce sahip olan elektriği kesildi. Yaralılar çoğunlukla yerel hastanelerde yanık tedavisi görüyordu. Kamyon şoförleri, hükümetten tazminat talep ederek Pazar günü bölgeye giden yolu trafiğe kapattılar. Bölge sakinleri ateş toplarının çok büyük olduğunu söyledi. Aileler, ölüme yakın deneyimden ayı bir şekilde kurtuldu. Ölen ve yaralananların çoğu kamyonların sürücüleri ve yardımcı personeliydi. İtfaiyeciler olay yerine geldi ancak kapasiteleri sınırlıydı ve yangını kontrol altına almak saatler sürdü. Pazar sabahı için için için yanan harabelerden alevler fışkırıyordu. Olay, Afganistan ile İran arasındaki sınırda büyük bir yangının meydana geldiği Şubat ortasından itibaren yaşanan olayı hatırlattı. Bir akaryakıt kamyonunun patlamasıyla milyonlarca dolar değerinde yüzlerce kamyon ve konteyner kayboldu. O sırada en az 17 kişi yaralandı.

ETİKETLER: Yangın
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.