Gündem

AHMET MİSBAH DEMİRCAN: 75 KURUM,1400 PERSONEL İLE GÜNDE 480 BİN KİŞİYE YEMEK ÇIKARTILIYOR

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremden etkilenen 10 ilimiz de arama, kurtarma ve yardım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Mirat Haber olarak, Adıyaman’da bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ile iletişime geçerek, bölgede ki son durumu ve çalışmaları sorduk.

Telefonla yaptığımız görüşmede Demircan, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına ve Türkiye’ye başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileklerini ilettikten sonra sözlerine şöyle devam etti:

“Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremden sonra, başta Kızılay ve Afad olmak üzere ülkemizde bulunan bütün kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri seferber olarak, deprem bölgesine koştular.

Devletimiz, ilk günden itibaren deprem bölgesinde vatandaşlarımızın yanında oldu ve olmaya devam ediyor. Şu anda arama, kurtarma ve depremzedelere yardım çalışmalarımız devam ediyor. 75 Kurum, 1400 personel ile günde 480 bin kişiye sıcak yemek çıkarılmaktadır. Devletimiz her zaman olduğu gibi Asrın en büyük felaketi olan bu depremde de halkımızın yanındadır. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın!”

Kültür ve Turizm  Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan Resmi Twitter hesabından Adıyaman’da sıcak yemek dağıtımının yapıldığı yerleri de duyurarak, depremzedelerin bu yerlerde sıcak yemeğe ulaşabileceklerini söyledi.

 

Recent Posts

  • Gündem

İrlanda’da Üniversite Öğrencilerinin Filistin’e Destek Gösterileri Sürüyor

İrlanda'da Üniversite Öğrencilerinin Filistin’e Destek Gösterileri Sürüyor Dublin College Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin’e Destek Gösterileri Sürüyor…

5 saat ago
  • Gündem

Başkan Biden’dan UCM Savcısına Eleştiri: “Bu Savcı”

Başkan Biden'dan UCM Savcısına Eleştiri: "Bu Savcı" Biden'ın Açıklamaları ve Tepkiler ABD Başkanı Joe Biden,…

6 saat ago
  • Gündem

TARİKATLAR DA DENETİMİ GEREKTİREN SİVİL ÖRGÜTLERDİR

Bilinen tarihçilerimizden Erhan Afyoncu’nun Sabah gazetesinde yayınladığı 19 Mayıs 2024 tarihli ve “Osmanlı’nın tarikatlarla ilgili…

7 saat ago
  • Gündem

İran Cumhurbaşkanı Reisi İçin Tebriz’de Cenaze Töreni Düzenlendi

İran Cumhurbaşkanı Reisi İçin Tebriz'de Görkemli Cenaze Töreni Düzenlendi Tebriz'deki Yas ve Anma Töreni Tebriz…

7 saat ago
  • Gündem

VAHDETTİN VATAN SEVER BİR KAHRAMANDI (III)

Bazen düşünüyorum da dünyada bizden başka kendi tarihine düşman başka bir millet var mıdır acaba?…

8 saat ago
  • Gündem

Hamas’tan UCM’nin Kararına Tepki: Derhal İptal Edilmeli

Hamas'tan UCM'nin Kararına Tepki: Derhal İptal Edilmeli Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han, İsrailli…

9 saat ago