islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3733
EURO
34,5831
ALTIN
2.381,24
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

AHMET MİSBAH DEMİRCAN: 75 KURUM,1400 PERSONEL İLE GÜNDE 480 BİN KİŞİYE YEMEK ÇIKARTILIYOR

AHMET MİSBAH DEMİRCAN: 75 KURUM,1400 PERSONEL İLE GÜNDE 480 BİN KİŞİYE YEMEK ÇIKARTILIYOR
11 Şubat 2023 10:34
A+
A-

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremden etkilenen 10 ilimiz de arama, kurtarma ve yardım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Mirat Haber olarak, Adıyaman’da bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ile iletişime geçerek, bölgede ki son durumu ve çalışmaları sorduk.

Telefonla yaptığımız görüşmede Demircan, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına ve Türkiye’ye başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileklerini ilettikten sonra sözlerine şöyle devam etti:

“Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremden sonra, başta Kızılay ve Afad olmak üzere ülkemizde bulunan bütün kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri seferber olarak, deprem bölgesine koştular.

Devletimiz, ilk günden itibaren deprem bölgesinde vatandaşlarımızın yanında oldu ve olmaya devam ediyor. Şu anda arama, kurtarma ve depremzedelere yardım çalışmalarımız devam ediyor. 75 Kurum, 1400 personel ile günde 480 bin kişiye sıcak yemek çıkarılmaktadır. Devletimiz her zaman olduğu gibi Asrın en büyük felaketi olan bu depremde de halkımızın yanındadır. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın!”

Kültür ve Turizm  Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan Resmi Twitter hesabından Adıyaman’da sıcak yemek dağıtımının yapıldığı yerleri de duyurarak, depremzedelerin bu yerlerde sıcak yemeğe ulaşabileceklerini söyledi.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.