islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5813
EURO
34,7803
ALTIN
2.507,96
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Kılıçdaroğlu’na Sert Sözler!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Kılıçdaroğlu’na Sert Sözler!
24 Aralık 2021 13:24
A+
A-

AK Parti’nin Kızılcahamam kampında açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu’nun bedava elektrik vaadi için, “Seyircisi ne kadar bilmiyorum ama senaryosu ve oyunculuğu kötü olan bir dizi” diye tepki gösterdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Çelik, partisinin Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Ankara’nın Kızılcahamam ilçesindeki otelde düzenlenen ‘Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Basın toplantısı yapan Çelik, kampın son günü olduğunu belirterek, Belediye Başkanları Toplantısı’nın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün sokak hayvanlarıyla ilgili yaptığı açıklamanın önemli olduğunu dile getiren Çelik, “Belediye başkanlarımıza bir mekanizma kurmalarıyla ilgili talimatı çok önemlidir. Hepimizi üzen son derece acı birtakım olaylar gerçekleşti. Bu sebeple sokak hayvanları için barınaklar kurulması, artan yiyeceklerden mama yapılması yönünde Cumhurbaşkanı’mızın belediye başkanlarımıza verdiği talimatı ve o hayvanlara sahip çıkacak şekilde bir düzenlemenin ortaya konulmasını son derece önemli görüyoruz. Cumhurbaşkanı’mızın ifade ettiği bu husus sorunu kapsamlı şekilde çözecektir” dedi.

SİYASİ AÇIDAN ASLA KABUL EDİLEMEZ’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘çiftçiye ücretsiz elektrik’ vaadi konusundaki soruya cevap veren Ömer Çelik, “Bu bir diziye dönüşmeye başladı. Seyircisi ne kadar bilmiyorum ama senaryosu oyunculuğu kötü olan bir dizi. Belediyelerin yetki ve görev alanında olmayan bir açıklama yapıyor. Siyasi rüşvet ve siyasi şantaj arasında salınan ve siyasi etikle çok bağdaştırılmayan bir üslup. Vatandaşa gidip de şartlı bir şekilde siyasi bir pazarlık, şantaj anlamına gelebilecek cümleler kurulması hiçbir siyasetçiye yakışmaz. Bunun yakışı kalmaz. ‘Biz size şu belediyeyi verirseniz ya da şu kadar oy verirseniz biz de size şu hizmeti getiririz’ gibisinden bir şeyin, siyasi açıdan asla kabul edilemeyecek, vatandaş önünde bir siyasetçinin mahcup olması gereken ifadeler olduğunu söylemek isterim” diye konuştu.

TEZLERİ ÇÖKENLERİN YENİ TEZLERİNİ DEĞERLENDİRMEYE KONU BULMUYORUM’ 

AK Parti Sözcüsü Çelik, yeni ekonomi modelinin örtülü faiz artırımı olduğu ve insanları vadeli hesap açmaya teşvik ettiği yönündeki eleştirilerin sorulması üzerine “Doların geldiği noktanın bizi çok olumsuz noktalara götüreceğine dair ortaya konulan senaryoların Cumhurbaşkanı’mızın kabine sonrası açıklamasıyla nasıl çöktüğünü gördük. Netice itibarıyla dolarda düşüş yaşanmıştır. Vatandaşımızın mevduatlarını koruyacak güçlü bir manifesto Cumhurbaşkanı’mız tarafından ortaya konmuştur. İstihdam, yatırım, üretim odaklı bir pencere sonuna kadar açılmıştır. Bir gecede bütün tezleri çökenlerin ertesi gün yeni tezlerle ortaya çıkmasını çok değerlendirmeye konu bulmuyorum” dedi.

GEREKEN ADIMI ATARIZ’

Ömer Çelik, doların düşüyle fahiş fiyat artışlarının geri alınmasına yönelik çalışma yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine de “Denetimler güçlü bir şekilde devam ediyor. Birtakım düzenlemeler yapıldı. Hem Ticaret Bakanlığı hem Maliye Bakanlığı güçlü bir şekilde bu konunun üzerine gidiyor. Şu an itibarıyla bu düşüşün gerçekleşmesi yönündeki denetimler sıkı bir şekilde takip ediliyor. Eğer bununla ilgili olarak ileride başka düzenleme gerekirse bunu da atmaktan çekilmeyecek bir siyasi anlayışımız var. Bu rakamlara gelinmişken, başka türlü stokçuluktan tutun da fahiş fiyat şeklinde doğrudan vatandaşa zarar veren, insanımıza zarar veren, haksız kazanç anlamına gelen böyle bir alacakaranlık ortamı oluşturmaya çalışan, hiçbir ekonomik spekülasyona, ekonomik fiyatlandırmaya müsaade etmeyecek bir kadroyuz. Gereken adımı atarız” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.