islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3775
EURO
34,7710
ALTIN
2.440,67
BIST
9.996,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

AKTİVİSTLERDEN PUMA’YA BOYKOT ÇAĞRISI

AKTİVİSTLERDEN PUMA’YA BOYKOT ÇAĞRISI
7 Temmuz 2023 09:00
A+
A-

Filistin’i destekleyen aktivistler, Puma’nın genel merkezinin önünde, markanın işgal güçlerine verdiği desteği kınamak için, birkaç gün önce şehit edilen futbol oyuncusu Ömer Al-Kattîn’in bir fotoğrafıyla birlikte protesto gösterisi düzenlediler.

Aktivistler, şirketin 75. kuruluş yıldönümü münasebetiyle giyim ve spor malzemelerine yönelik üretim yapan “Puma” şirketinin hissedarları tarafından gerçekleştirilen toplantılara eş zamanlı olarak Cumartesi günü dünyanın çeşitli ülkelerinde protestolar düzenlediler. Aynı zamanda blog yazarları da #قاطعوا_بوما  (#Boycott_Puma) etiketiyle Arap iletişim platformlarında ve küresel olarak etkileşim kurdu.

Aktivistler, Filistin’de işgal faaliyetleri yürüten ülkenin milli takımına sponsor olan Puma’ya, böylece ülkenin Filistin halkına karşı işlediği suçları desteklemek ve sponsor olmak konusunda da doğrudan doruya ortağı olmuş bulunduğuna dair eleştirilerde bulundular.

Sosyal medya platformlarındaki blog yazarları da diğer bir yandan işgalin geçtiğimiz günlerde bir futbolcuya kadar sıçrayan aralıksız saldırılarına dikkat çekti. Nitekim işgalciler kasabaya düzenlediği baskın sırasında Turmus Aya Spor Kulübü oyuncusu Ömer Al-Kattin’i (25 yaşında) şehit etmişti. O sırada, oyuncunun sosyal medya platformlarında ölüm ilanları almaya başladığı da yayılmıştı.

Blog yazarları, İsrail’i boykot hareketi tarafından Cumartesi günü akşamında düzenlenen elektronik gösteri sırasında platformları boykot kampanyalarını yaymaya çağırdılar. Ayrıca yapılan çağrılarda Mısır Futbol Federasyonu’nu da şirketle olan sözleşmesini feshetmeye çağırdılar.

Aynı boykot hareketinin Londra, Manchester, Osaka ve diğer ülkeler başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde şirkete ait genel merkezlerin önünde düzenlenen ve katılımcıların Puma’ya yapılan destek dolayısıyla boykot çağrısında bulundukları pankartlar kaldırdıkları, bir dizi fotoğraf ve videoyla da belgelendi.

Manchester ve Londra şehirlerindeki nöbetler sırasında protestocular, aynı zamanda işgal güçleri tarafından ağır bir şekilde yaralanan veya şehit edilen Al-Kattin ve diğer sporcuların resimlerini de taşıyorlardı.

https://www.aljazeera.net/sport/2023/6/25/%D8%B1%D8%A7%D9%81%D8%B9%D9%8A%D9%86-%D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%84%D8%A7%D8%B9%D8%A8-%D8%B9%D9%85%D8%B1-%D8%A7%D9%84%D9%82%D8%B7%D9%8A%D9%86-%D8%A7%D9%84%D8%B0%D9%8A

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.